Hillary Clinton először kampányolt együtt alelnökjelöltjével, Tim Kaine-nel

Washington – Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje először kampányolt együtt szombaton alelnökjelöltjével, Tim Kaine-nel.

A floridai metropolisz, Miami Nemzetközi Egyetemén tartotta első közös kampánygyűlését Clinton és Kaine. Az alelnökjelölt már első szavaival megnyerte magának a résztvevők rokonszenvét. “Bienvenidos a todos!” – köszöntötte spanyolul az egybegyűlteket, akik hangos éljenzéssel fogadták a gesztust.

Kaine számára fontosabb a cselekvés, mint az, hogy az újságok címlapjain szerepeljen – húzta alá Hillary Clinton alelnökjelöltjét bemutatva. Tim Kaine “mindazt megtestesíti, amit Donald Trump és Mike Pence nem” – fogalmazott Hillary Clinton a Republikánus Párt elnökjelöltjére és annak alelnök-jelöltjére utalva, hozzátéve, hogy Tim Kaine “alkalmas és készen áll arra, hogy már az első napon érdemi munkát végezzen”.

“Szeretek jó ügyekért harcolni” – mondta beszédében az 58 éves Kaine, amikor röviden felidézte a hallgatóságnak az eddigi politikai pályafutását. Beszédében érintette a Clinton számára kedves kampánytémát, a gazdaságot is. “Az amerikai gazdaság mindenki, és nem csak a felső tízezer javára fog működni” – mondta, s beszédében időnként spanyol nyelvre váltott, tekintettel arra, hogy Floridában rendkívül magas a spanyolajkúak lélekszáma. Ez a réteg fontos szavazótábora mindkét pártnak.

Hillary Clinton pénteken este Twitter-üzenetben jelentette be, hogy Tim Kaine lesz az alelnökjelöltje. Kampánya hivatalos közlése szerint huszonnégy politikussal – köztük Elizabeth Warren szenátorral, Tom Vilsack agrárminiszterrel, és Tom Perez munkaügyi miniszterrel is – tanácskozott, mielőtt a döntést meghozta. Kaine volt az egyetlen, akivel kétszer is tárgyalt, New York melletti villájába meghívta Kaine-t és a feleségét, Anne Holtont, aki jelenleg az oktatási tárca vezetője a virginiai kormányban. A döntő vacsorán jelen volt Bill Clinton volt elnök, valamint a Clinton-házaspár lánya és veje is. Amerikai sajtóértesülések szerint a virginiai politikus élvezi Bill Clinton volt elnök bizalmát is.

– MTI –
hirdetés