Hihetetlen, mire képes a „dolgok internete”!

Radvánszki Gábor kedden a megyei könyvtárban tartott előadást, többségében középiskolás diákoknak
Radvánszki Gábor kedden a megyei könyvtárban tartott előadást, többségében középiskolás diákoknak - © Fotó: Palicz István
Nyíregyháza – Elég „smart”, vagyis okos, tájékozott vagy ahhoz, hogy kiaknázd az okoskütyüidben, illetve a technikai újdonságokban, minőségi applikációkban rejlő lehetőségeket a mindennapi életed megkönnyítése érdekében? Erre a kérdésre adott választ a megyei könyvtárban tartott előadásában kedden Radvánszki Gábor az Internet Fiesta programsorozat keretében.


Az előadó rámutatott: egy eszköz csak annyira okos, mint a gazdája. – Egyesek csak telefonálásra és üzenetváltásra használják a mobiljukat, sokan közösségi életet élnek, információkat gyűjtenek, zenét hallgatnak, filmet néznek az okostelefon segítségével, ám ezeknél jóval többet képes nyújtani a „dolgok internete”!

– Lépten-nyomon tapasztalhatjuk, hol tart manapság az automatizálás, legyen szó az iparról, járművekről, háztartási gépekről. Ma már egy arra alkalmas készülék, egy telefonos asszisztens, a szükséges applikációk és eszközök birtokában a garázsajtótól a mos(ogat)ógépen keresztül a gardrób világításig mindent szabályozni, programozni, irányítani tudunk! – tette hozzá Radvánszki Gábor.

PI