Hihetetlen, mennyi érmet gyűjtöttek a karatésok

Hihetetlen, mennyi érmet gyűjtöttek a karatésok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Kyo.Hungária SE és a Shogun Team csapata is remekelt a nyíradonyi megmérettetésen.

A Kyo.Hungária SE és a Nyíradonyi Kyokushin Karate dojo közösen szervezte meg a II. Nyíradony Kupát – ez volt eddig a legnagyobb régiós verseny. A viadalon 190 induló mérte össze tudását kata (forma gyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban.

A Kyo.Hungária SE 27 versenyzővel indult a megmérettetésen, kilencen katában bizonyítottak: a fiúknál Péntek Máté az első helyen végzett, míg a lányok versenyében Litvák Lili a második, Gyetkó Pertra pedig a harmadik lett.

A küzdelmek során a kicsik a rájuk jellemző lelkesedéssel és örömmel versengtek, a Kyo.Hungária SE végül 23 éremmel zárt.

A Shogun Team csapata is részt vett a II. Nyíradony Kupán, melyen felmérhették a tanítványok aktuális felkészültségét. A végeredmény kifejezetten pozitív lett, hiszen a huszonkilenc induló tizenkét arany-, nyolc ezüst- és tizenöt bronzérmet szerzett.

Az egyesület vezetője, Rácz Csaba Japánba utazott a 11. Shinkyokushin karate világbajnokságra, november végén pedig négy hölgy Lengyelországban szerepel majd az U22-es és Ifjúsági Eb-n.

HBNSporthírek


hirdetés