Hihetetlen izgalmak: hajszál híján pontot szerzett a Loki

Akt.:
Hihetetlen izgalmak: hajszál híján pontot szerzett a Loki
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – A nagyszerű védekezés és a remek küzdőszellem most kevés volt a pontszerzéshez.

A K&H Bank női kézilabda ligára keresztelt élvonalbeli bajnokság 17. fordulójában a DVSC-TVP Siófokon vendégeskedett szombaton este. A meccs favoritja egyértelműen a hazai gárda volt, hiszen csak két hely, de 7 pont választotta el a mérkőző feleket egymástól. Ráadásul Siófokról eddig csakis a Fradi és a Győr távozott bajnoki pontokkal…

A mérkőzés első félideje mindkét oldalon a védekezésről szólt, erről tanúskodott, hogy a félidőben 10-10 volt az állás. A debreceniek remekül felkészültek a vendéglátók játékából, nagyszerűen kapcsolták ki a játékból a siófoki kulcsembereket, s lényegében végig kézben tartották az irányítást.

A szünet után sem változott a játék képe, sőt még kevesebb találatot láthatott a nagyérdemű, köztük a tucatnyi hajdúsági drukkerhad. Volt, hogy a piros-fehérek megléptek két találattal is, ám Orbán Annáék nem adták fel, sőt fordítottak. A végjátékig teljesen nyílt maradt a mérkőzés, 17-15-ös hazai előnyt követően Kudor Kitti két góljával döntetlen volt az állás, sőt még a vezetésért is támadhatott a Loki, ám kimaradt a lehetőség. Bő két perccel a vége előtt Erdősi révén újra a vendéglátóknál volt a fór, s hiába adódott több esély is a gólszerzésre, a vendégek nem tudtak élni a sanszokkal. Negyven másodperccel a vége előtt a hajdúságiak indíthattak végső támadást, ám hiába próbálkoztak, nem jutottak el lövésig. Garbuz időntúli szabaddobással próbálkozott, ám a kísérlet a sorfalban elhalt, így 18-17-re a siófokiak nyerték a nagyon döntetlenszagú meccset. A DVSC remekül védekezett és nagyot küzdött, ám ez kevés volt a pontszerzéshez, mert az ellenfél kapuja előtt nem volt ilyen jó a teljesítményük.
A cívisvárosi hölgykoszorú legközelebb február 13-án, szombaton 18 órától az Érdet látja vendégül bajnoki összecsapáson a Hódosban.

HBN


A tények

SIÓFOK KC–DVSC-TVP 18–17 (10–10)

Siófok 300 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

SIÓFOK: Pastrovics – Such 1, ORBÁN 8 (3), Aguilar, Elgaui, S. Petersen 1, Erdősi 4. Csere: SZALAMAHA (kapus), Németh Cs., PIEDADE 1, Deáki, L. González 3, Maláti. Edző: Christian Dalmose

DVSC: LAJTOS – Varsányi, KARNIK SZ. 5, Kudor 3, B. Klikovac 1, GARBUZ 4, Kelemen 1. Csere: Deszpotovics, Siska 2 (2), Sirián, Marincsák 1, Slakta. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–1. 11. p.: 2–4. 20. p.: 6–6. 26. p.: 7–9. 40. p.: 11–13. 53. p.: 17–15. 57. p.: 17–17

Kiállítások: 4, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2


Mesterszemmel

Christian Dalmose: – A legfontosabb a két pont megszerzése volt. Remélem, ez a győzelem átlendíti a csapatot a holtponton.

Tone Tiselj: – Büszke vagyok a lányokra, mert nagyszerűen játszottak az erős Siófok ellen. Már nem sok hiányzik ahhoz, hogy idegenben is eredményesek legyünk.