Hideg van, ilyenkor nem pihennek a vidéki fatolvajok

Akt.:
Hideg van, ilyenkor nem pihennek a vidéki fatolvajok
© Fotó: police.hu
Szentpéterszeg, Váncsod, Berettyóújfalu – A szentpéterszegi és a váncsodi körzeti megbízottak három férfit és egy fiatalkorút fogtak el a Csere-erdőben. A megalapozott gyanú szerint több mázsa fát elloptak.


A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 45 éves Sz. László, a 22 éves S. Tibor és 16 éves fiatalkorú társuk ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint négy férfi 2016. január 19-én 18 óra körül Gáborján külterületén, a Csere-erdőből a korábban kivágott fákat kerékpárjaikra pakolták, majd azokat egy Hajnal utcában található lakatlan házhoz vitték. Az egyenruhások láttán a három férfi a helyszínről elmenekült, míg negyedik társukat, Sz. Lászlót a körzeti megbízottak elfogták.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A beszerzett adatok alapján a rendőrök két órán belül azonosították a gyanúsított társait, S. Tibort és egy 16 éves fiatalkorú fiút, akiket bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt otthonaikban elfogtak és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a hencidai és a gáborjáni lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, és megállapították, hogy a két férfi, a 16 éves fiúval és eddig ismeretlen társukkal körülbelül 25 mázsa fát tulajdonított el az erdőből. A terheltek az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A három gyanúsított társát még keresik a rendőrök.

– police.hu –