haon-sportoldal

2008.10.23. 11:10

Meseszerű debreceni diadal

<p>Debrecen - Bakó Botond tanítványai csodát tettek: a Loki vérbeli rangadón legyőzte a Győrt!</p>

Hol volt, hol nem volt, létezett Magyarországon egy verhetetlennek tűnő női kézilabdacsapat. A zöld-fehérbe öltöztetett Rába-parti lányok 17 hónapja nem találtak legyőzőre kicsiny országunkban, sőt 29 mérkőzésen át tartó győzelmi szériával büszkélkedhettek. De aztán jött egy bajnoki rangadó Debrecenben, és a DVSC-Aquaticum hölgykoszorúja egy parádés diadallal felébresztette az NB I mezőnyét és a kézilabdás társadalmat: nincsenek legyőzhetetlen csapatok!

Felejthetetlen élmény

A gigászok csatájaként is aposztrofálhatjuk a szerdai DVSC-AquaticumGyőri ETO összecsapást, hiszen a bajnokság két veretlen alakulata feszült egymásnak. A rangadóhoz méltóan a Hódos

valamennyi lelátója és minden talpalatnyi helye úgy megtelt, mint anno, amikor a nemzetközi kupákban meneteltek a lokista kedvencek. A hangulatra egyetlen rossz szava sem lehetett senkinek, de arra sem, amit a pályán műveltek a felek. Vérbeli derbi volt ez a javából, hatalmas küzdelem, lélektani harcok a kispadok mellett és a küzdőtéren, kőkemény védekezések és váratlan, gólt érő megoldások támadásban.

Lényegében végig a Debrecennél volt nem csak a lélektani, hanem a gólelőny is, Daniela Crap vezérletével már négy góllal is mentek a hazaiak. De a Győr azért a világ egyik legjobb alakulata, mert a klasszisai a legapróbb hibákat is góllal büntetik, így szünetre döntetlenre állt a csata. A második félidő az idegek harcát hozta, felváltva vezettek a felek, de a hajrában jobban ültek a lokisták megoldásai, így az utolsó percet egygólos előnnyel várták Pastrovicsék.

A legutolsó debreceni támadás jól tükrözi a jelenlegi DVSC erejét: bő 20 másodperc volt hátra, s a lokisták nem akarták eldugni a labdát, hanem a betegen is játszó (de még hogy kézilabdázó!) Lucia Uhraková bátor, egyéni akció végén kettős emberhátrányból is gólt lőtt. Ilyen páratlan befejezéssel zárult ez a varázslatos este a Hódosban, s akik a helyszínen élték át ezt a mérkőzést, bizton állíthatjuk, felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak. És nem utolsó sorban, már csak egyetlen veretlen csapat van a magyar bajnokságban: a DVSC-Aquaticum!

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Hihetetlen örömet érzek, ennél okosabbat most nem tudok mondani. Gratulálok a csapatomnak.
Konkoly Csaba: – Ma jobb volt a Debrecen, játékosaim sok egyéni hibával kézilabdáztak, ezért nem tudtuk a végjátékban magunk javára fordítani az eredményt.

A TÉNYEK

DVSC-Aquaticum–Győri Audi ETO KC 24–22 (13–13)
Debrecen, 3000 néző. V: Bonifert, Oláh.
DVSC-Aquaticum: PASTROVICS – CSÁKI 3, SOÓS, SINKARENKO 3 (1), SZABÓ V. 5, CRAP 5 (2), STUPARICOVÁ 3. Csere: UHRAKOVÁ 3, BOGNÁR, HORNYÁK B. 2 (1). Edző: BAKÓ BOTOND.
Győr: PÁLINGER – Mraviková 2, Hornyák Á. 1, Spiridon 3, Görbicz 3 (1), TOMORI 5, VÉRTEN 3. Csere: Bradeanu 3, MAYER 2, Kovacsics, Herr A. Edző: Konkoly Csaba.
Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–1. 14. p.: 6–5. 21. p.: 10–6. 28. p.: 13–10. 35. p.: 13–14. 39. p.: 16–17. 45. p.: 17–18. 54. p.: 21–18. 54. p.: 22–22
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 1/1

Olvassa el, mi történt a meccsen!  
KÉPEK, VIDEÓK: DVSC-Aquaticum-Győr 2008.10.22. Video Video Video Video
  • Az év meccse következik
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!