Hideg ősz után kemény télre számíthatunk

Időjárás, tél
Időjárás, tél
Csendes, párás, hűvös, de száraz őszi időre számíthatunk az elmúlt napokban tapasztalt esős idő után.

Csütörtöktől magas nyomású légköri képződmény (anticiklon) határozza meg a Kárpát-medence időjárását.

Csütörtökön a reggeli sűrű ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk, főleg az északkeleti országrészben lehet sok napsütés. Kisebb eső, zápor elvétve fordul elő. Csapadékra legnagyobb valószínűséggel a délkeleti határszélen lehet számítani. Reggel többnyire 3 és 8 fok, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétvégén folytatódik a száraz, csendes őszi időjárás

Pénteken, és a hétvégén folytatódik a száraz, csendes őszi időjárás. A reggelek továbbra is hidegek és párásak. Többfelé fordulhat elő talajmenti fagy, sőt vasárnaptól már 2 méteres magasságban is nulla fok alá csökken a hőmérséklet! A délutáni órákban a sokéves átlagnál több fokkal hűvösebb hőmérsékletekre van kilátás, dél körül 13-14 fok körüli maximumokkal. Változóan felhős lesz az ég, mely mellett több órára a nap is előbújhat. Kiváló időjárás ígérkezik a szüretelésre, kirándulásra, vagy éppen építkezésre. Érdemes is kihasználni a szép őszi időt, szervezetünknek szüksége van a napsütésre.

A jövő hét nagy részében folytatódik a nyugodt, hűvös, őszi időjárás, komoly csapadék nélkül. Kemény és hideg télre van kilátás a hosszú távú modellek jelenlegi legfrissebb futása alapján.

mikes

Forrás: www.koponyeg.hu