Hiába volt jó a kezdés, alulmaradtak a DEAC-os jégkorongozók

A Csíkszereda ellen nem tudtak nyerni Hetényi Zoltánék
A Csíkszereda ellen nem tudtak nyerni Hetényi Zoltánék - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Remekül indult a debreceniek csíkszeredai vendégjátéka, a végén mégis a hazaiak örülhettek.

Két idegenbeli mérkőzés várt a hét végén a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatára. David Musial együttese remekül kezdte az erdélyi túrát, hiszen pénteken Brassóban, a Corona ellen magabiztos, 6–1-es sikert arattak a cívisvárosiak.

Oda az előny

Vasárnap a Csíkszereda következett. A felek az előszezonban már összemérték erejüket, a Gyilkos-tó Kupán a debreceniek nyertek 5–1-re. A listavezető DEAC szerzett vezetést az első harmad elején, Novotny Dominik adta meg az alaphangot. Még az első húsz perc vége előtt ismét Novotny villant, 2–0.

A második etap elején azonban visszajött a meccs­be a Csíkszereda, két gyors gól után máris egál volt az állás, 2–2. De itt még nem volt vége, Kovács Bronson Zoltán is bevette az ellenfél kapuját, ezzel ismét előnybe lőve a DEAC-ot.

A folytatásban újfent egyenlítettek a hazaiak, sőt, a vezetést is átvették a hajrában. A cívisvárosiak erre már nem tudtak válaszolni, így 4–3-ra alulmaradtak.

HBN


Fotó: Derencsényi István
Budapest/Brassó - A DEAC 6-1-re győzött a Corona Brasov vendégeként a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján, ezzel a tabella élére állt. A Ferencváros megszerezte első rendes játékidős győzelmét, miután saját közönsége előtt 3-2-re felülmúlta a Dunaújvárost. Eredmények, Erste Liga (a soroza...