Hiába szóltak a rendőrök Nócinak, megtartotta a jogsit

Hiába szóltak a rendőrök Nócinak, megtartotta a jogsit
© Fotó: posztmagazin.hu
Debrecen – A korábbi tévést közokirat-hamisítás miatt marasztalta el a bíróság.

Közokirat-hamisítás vétsége miatt jogerősen 1 év 6 hónap próbára bocsátással sújtotta a Debreceni Törvényszék Cz. Noémit. A korábbi televíziós műsorvezető – „Nóciként” ismerte meg az ország – ellen még 2012-ben intézkedtek a rendőrök ittas vezetés miatt Budapesten, bevonták a jogosítványát, ám az erről szóló papírt nem adták oda neki, ugyanis a vádirat szerint öntudatlan állapotban volt az eljárás megindításakor.

Ő maga azonban pár nappal később új jogosítványt igényelt arra hivatkozva, hogy a régit elvesztette. Amikor a rendőrség később arra kérte, hogy adja vissza a hivatal által jóhiszeműen kiadott forgalmi engedélyt, a nő nem tett ennek eleget. A nyomozó hatóság képviselői még házkutatást is tartottak Nócinál, aki azt mondta, a barátja szétvágta és kihajította az okiratot.

A mostani ítélet során a törvényszék úgy látta: a vádlott elmulasztotta az elvárható körültekintést az új jogosítvány igénylése során és nem vált kétséget kizáróan bizonyítottnak az, hogy a nő tudott az engedélye bevonásáról. Az viszont, hogy a rendőrségtől utólag nem kapott értesítést az intézkedésről, vádlottat nem mentesíti a felelősség alól – állapította meg a bíróság.

Cz. Noémit ugyanakkor – bizonyítottság hiányában – már 2014-ben felmentették az ittas járművezetés vétsége alól.

HBN


Alkoholmámorban úszott, amikor elvették a jogsiját, közokirat-hamisítással szerzett magának újat
Debrecen – A Debreceni Törvényszék a kedden hozott ítéletében a Cz. Noémi Gyöngyi ellen közokirat-hamisítás bűntettében a Berettyóújfalui Járásbíróság 2015. május 27-én kihirdetett ítéletét megváltoztatta.


Címkék: , ,