Hiába kockáztattak a debreceniek, nem jött be

Végül a Vasas kerekedett felül
Végül a Vasas kerekedett felül - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A Vasas jutott a négy közé, a DEAC az 5-8. helyért folytathatja.

Nem tudott újra nyerni a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttesének a Vasas Akadémia otthonában, így 2–1-es összesítéssel a fővárosi gárda jutott a legjobb négy közé a másodosztályú kosárlabda bajnokságban. Bár sokáig jól tartotta magát a cívisvárosi alakulat, az idő előrehaladtával egyre többet voltak kénytelenek kockáztatni, melynek 19 pontos vereség lett a vége.

A második találkozóhoz hasonlóan ismét egymásnak estek a csapatok, öt pontig még döntetlen volt az állás, ám ekkor a hazaiak sebességet váltottak, s egy 9–1-es rohanással megalapozták maguknak a mérkőzést. A debreceni időkérést követően valamelyest javult a helyzet, kintről és a palánk alól is sikerült betalálni, ám a negyedet így is négy egységnyi hazai vezetéssel zárták a felek.

A rövid szünet után mindkét gárda szigorított a védekezésén, sok hiba jellemezte a támadásokat. A negyed derekához érkezve a DEAC megrázta magát, s két gyors hárompontossal a vezetést is átvette (32–33), de nem örülhettek sokáig az előnynek. A játékrészt Nagy Botond három értékesített büntetője zárta, így sikerült szépíteni az eredményen (43-38).

Semmi sem jött össze

A fordulás után Patkovic jelentkezett egy közelivel, ám érthetetlen módon újra rövidzárlat következett a hajdúságiaknál, mely után a különbség két számjegyűre duzzadt (54–42). A negyed második felében sikeres távoli dobások formájában meglett az ellenszer a hazaiak zónavédekezésére, ám a taktikusan játszó Vasas tartani tudta a tíz pont körüli differenciát. A záró felvonásban sem változott sokat a játék képe, hiába küzdött becsülettel a cívisvárosi csapat, ezen a napon egyszerűen semmi sem akart összejönni. Az idő előrehaladtával a hajdúságiak kénytelenek voltak egyre többet kockáztatni védőoldalon, amit a pasarétiek könyörtelenül ki is használtak.

A párharcot így a Vasas nyerte 2–1 arányban, ezzel ők jutottak a legjobb négy közé, a DEAC az 5-8. helyig játszik a folytatásban. Az első ellenfelük a Nyugati-csoport negyedik helyezettje, az MTK lesz.

HBN–EÁ

Címkék: , ,