Hiába a tízgólos siker, ugrott a Loki szabadnapja

Szilágyi Ágnes
Szilágyi Ágnes - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Szilágyi Ágnes a Dunaújvárossal mérkőzne a négy közé jutásért.

A DVSC-TVP 33–23-ra legyőzte a Mosonmagyaróvárt a K&H női kézilabda liga alapszakaszának utolsó fordulójában. A fölényes siker mégsem olyan édes, mint ahogy azt sokan gondolnák, ugyanis az utolsó előtti alakulat ellen a Loki 40 percig nem azt nyújtotta, amit a szurkolók elvártak a csapattól.

– Nem számítottam könnyű meccsre, de arra sem gondoltam, hogy ennyire rosszul játszunk a mérkőzés elején – kezdte a beszélgetést Szilágyi Ágnes, a debreceniek balszélsője. – Főleg a saját kapunk előtt voltak gondok, nem játszottunk elég keményen, s a védekezés olyan, ha valakinél elcsúszik a dolog a falban, akkor már gond van. A szünetben Tone Tiselj fejmosást tartott, többek között azt emelte ki, szégyelli, hogy a legjobb magyar B-közép előtt ilyen játékot nyújtunk. A második félidőben aztán sokat javult a helyzet, jobban bírtuk a tempót, mint a rivális, a végén már könnyű gólokat is dobtunk, s így tíz góllal megnyertük a meccset – fogalmazott a villámléptű játékos, aki elárulta, a vezetőedző szabadnapot ígért, ha jól játszik a csapat a bajnokin, ám a pihenő elmaradt, Tiselj tréninget tartott csütörtök délelőtt.

A szélső szerint mentális oka is lehetett annak, hogy 40 percig nem tudtak megfelelő produkciót nyújtani. De vajon a kívánt koncentráció hiánya nem vezethető vissza arra a tényre, hogy a napokban került nyilvánosságra azon négy játékos személye – köztük Szilágyié –, akik távoznak a Lokiból?

Megoldandó kérdés

– Szerintem ennek nincs köze hozzá, ugyanis a csapat már régóta tudja, kik távoznak és kik érkeznek a következő szezonra. Részemről egyáltalán nem befolyásolta a teljesítményemet, hogy jövőre már az MTK-ban kézilabdázom. Viszont továbbra sem tudjuk, mi az oka annak, hogy edzéseken jól dolgozunk, remekül megy minden, viszont ebből a mérkőzéseken kevés látszik – mondta a DVSC 5-ös mezét viselő kézis, aki hozzátette, érdeklődéssel várja a keddi Fehérvár–FTC meccset, mert ettől a találkozótól függ, kivel játszik a Debrecen a legjobb négy közé kerülésért. A Szili becenévre hallgató hölgy nem titkolta, jó lenne, ha nem nyerne a Fehérvár, mert akkor a Loki a Fradi helyett a Dunaújvárossal meccselne.

HBN-BNSporthírek


hirdetés