Hiába a fagyos vasárnap, számos tűzesetet jegyeztek

Hiába a fagyos vasárnap, számos tűzesetet jegyeztek
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Lángolt egy fafeldolgozó, de tűz keletkezett egy negyedik emeleti lakásban és egy gáztűzhely sütője is kigyulladt. Ügyeleti hírek.

Vasárnap hajnalban Nyíradonyban, a Zalka Máté utcában egy fafeldolgozó üzemben volt szükség a lánglovagok segítségére. A meggyulladt apríték nyomán személyi sérülés nem, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

Családi ház kéményében a korom izzott be tegnap reggel Nyíradonyban, a Szakolykert tanyán. A helyi tűzoltók kitisztították azt.

Negyedik emeleti lakásban egy elektromos elosztó kigyulladt tegnap délelőtt Debrecenben, a Holló János utcában. A tűzoltók kiérkezésekor már nem égett az elosztó és nem is terjedt át másra a tűz. Kiszellőztették az épületet. Kisebb anyagi kár keletkezett.

Vasárnap délután az erdőből egy fa elektromos vezetékre dőlt Debrecen-Nagycserén, a Haláptanyán, ezután a vezetéket tartó beton villanyoszlop eltört és egy istállóra borult. Az áramszolgáltató szakemberei elvégezték a feszültségmentesítést. A tűzoltók pedig motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Nem sérült meg senki.

Társasház liftjébe szorult két ember vasárnap délután Debrecenben, a Piac utcában. A tűzoltók a társasház közös képviselőjével együttműködve kiszabadították a két bajbajutott embert.

Gáztűzhely sütője gyulladt ki tegnap délután Biharkeresztesen, a Sallai utcában. A lakók eloltották azt még a tűzoltók kiérkezése előtt, így a riasztott egység a gázpalackot választotta le a tűzhelyről. Kisebb anyagi kár keletkezett.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. Tíz személyt fogtak el ebben az időszakban; hét főt tetten értek, míg hármat körözés alapján kaptak el. A rendőrök tíz személyt állítottak elő, köztük hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tizenhárom esetben történt.

A sajtóreferens két esetet emelt ki a fentiek közül. Feladata magát egy 22 éves férfi, aki a gyanú szerint előzetes szóváltást követően fejszével fejbe vágta anyósát vasárnap délután. Az eset után a debreceni J. Gábor elmenekült a hajdúböszörményi lakásból. A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek és körözést adtak ki, nyomkövető kutyákkal is keresték a tettest. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 44 éves nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Amint a debreceni férfi megtudta, hogy nagy erőkkel keresik, önként jelentkezett. A nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

Két elfogatóparancs volt érvényben azzal a férfival szemben, akit Debrecenben fogtak el február 25-én 21 óra 30 perckor. A Belváros – Tócóskert Rendőrőrs körzeti megbízottjai igazoltatták, majd őrizetbe vették a 37 éves Sz. Imrét, akit a Debreceni Járásbíróság tartási kötelezettség elmulasztása vétség és súlyos testi sértés kísérlete miatt körözött.

HBN