Helyi közélet

2013.02.27. 11:39

Számos lopás történt Hajdú-Bihar megyében - Rendőrségi hírösszefoglaló

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 26-én is több esetben történt rendőri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 24 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük körözés alapján 3 személyt, további 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 2 esetben történt. Megyénk közútjain 3 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

Csoportos garázdaság

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat három személlyel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. február 26-án délután a nyíradonyi Mikszáth Kálmán utcában három helyi férfi, egy kerékpár miatt kialakult nézeteltérés okán, előzetes szóváltást követően bántalmazott egy 22 éves fiatalembert. A helyszínre rövid időn belül nagy erőkkel kiérkező egyenruhások az egyik elkövetőt lakásán fogták, másik két társa, annak hírére, hogy keresik őket az egyenruhások, feladta magát a Nyíradonyi Rendőrőrsön. Mindhármukat gyanúsítottként kihallgatták majd őrizetbe vették a nyomozók.

Önbíráskodók

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán önbíráskodás bűntette miatt indult eljárás F. Tamás 28 éves nádudvari lakosok ellen.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. február 26-án délben megjelent a sértett házánál, ahol az előzőleg ott hagyott sál visszaadását követelte. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a 28 éves férfi szidalmazta majd megütötte. A bejelentést követően a rendőrök az elkövetőt elfogták és előállították a Nádudvari Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták majd őrizetbe vették a nyomozók.

Szabadságukban korlátozva

Tiltott kéjelgés szabálysértése miatt a debreceni rendőrjárőrök egy 32 éves nyírmihálydi nőt, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság járőrei egy 29 éves hajdúhadházi nőt állítottak elő 2013. február 26-án délután. Az előállított nők védett övezetben az arra haladó gépjárművek vezetőinek kínáltak anyagi ellenszolgáltatás ellenében szexuális szolgáltatást. A tetten ért örömlányokat szabálysértési őrizetbe vették.

A hajdúszoboszlói járőrök 2013. február 26-án délelőtt elfogták és előállították a kapitányságra azt a helyi férfit, aki belerúgott a járőrautóba. A férfi azért haragudott meg a járőrökre, mert feleségével szemben egy közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az elfogott 55 éves férfit garázdaság szabálysértése miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A Derecskei Rendőrőrs rendőrei garázdaság szabálysértése miatt intézkedtek egy 50 éves helyi asszonnyal szemben, aki 2013. február 26-án délután egy korábbi nézeteltérés miatt szomszédasszonyával trágárul kiabált, megfenyegette. Az asszonyt szabálysértési őrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egy pocsaji férfit bolti lopás, egy pocsaji nőt kerékpárlopás miatt vett szabálysértési őrizetbe 2013. február 26-án. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság bolti lopás miatt vett szabálysértési őrizetbe egy 16 éves fiatal férfit, aki egy nagyáruházból szeszesitalt tulajdonított el. Az illetékes rendőrkapitányságok szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Szerelvényeket loptak, de elfogták őket

A debreceni rendőrök 2013. február 26-án délelőtt elfogtak három helyi férfit, akik a Vágóhíd utcán egy cég telephelyéről radiátorokat és fémcsöveket loptak el. Az elkövetők az ingatlan kerítését kivágták és úgy jutottak be a telephelyre, ahol az egyik épületből ellopták a szerelvényeket, majd azokat egy kézikocsin akarták elszállítani. A rendőrök azonban ezt megakadályozták. A tetten ért tolvajok hátizsákjában a járőrök csavarhúzót és fémfogót is találtak. A három (18-29 éves) férfit, előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. Ellenük kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Sportruhákat lopott

Debrecen egyik sportüzletéből lopott ruházati cikkeket az a nő (2013. február 26-án délelőtt), akit a biztonsági őrök tetten értek és erről értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök a 14 éves elkövetőt elfogták és a kapitányságra előállították, ahol dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Műszaki cikkeket loptak

Debrecen egyik nagyáruházában mp3 lejátszókat lopott – 2013. február 26-án délután – egy 22 éves férfi és egy 18 éves nő, de a biztonsági őrök tetten érték őket. A helyszínre érkező járőrök elfogták a két hajdúhadházi tolvajt, akiket előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. Az ügyben J. Sándor és L. Julianna ellen kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt folytatódik a nyomozás.

Körözték

A Veszprémi Járásbíróság adott ki korábban elfogatóparancsot az ellen a 43 éves férfi ellen, akit 2013. február 26-án a délutáni órákban a lakásában fogtak el a rendőrök. A debreceni férfit előállították a kapitányságra és őrizetbe vették.

Élelmiszer lopáson érték tetten

Élelmiszert lopott 2013. február 26-án délután egy debreceni üzletből egy 18 éves nő, azonban az ott dolgozó biztonsági őrök tetten érték és erről értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a bocskaikerti nőt elfogták és előállították a kapitányságra, ahol meghallgatása után őrizetbe vették. Az elkövető ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Megzavarták a lopásban, majd elfogták

Debrecenben a Rákóczi utcán lévő egyik ház udvarról próbált meg értékeket ellopni 2013. február 26-án éjszaka az a 32 éves férfi, akit az ingatlan tulajdonosa megzavart. A tolvaj először elbújt az udvaron, majd a kapun átmászva próbált meg elmenekülni a helyszínről. A tulajdonos azonban egy közelben lévő gyalogos férfi segítségét kérte, akivel együtt a rendőrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetőt. A helyszínre érkező járőrök a debreceni férfit elfogták, majd előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyben K. László Zsolt ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének kísérlete miatt folytatódik a nyomozás.

Élelmiszert lopott

Debrecen egyik áruházából élelmiszert lopott 2013. február 26-án az esti órákban egy 48 éves debreceni férfi. Az áruvédelmi kapun keresztül azonban már nem tudott átjutni, mert a biztonsági rendszer jelzett. A biztonsági őr a történtekről értesítette a rendőrséget. A járőrök a tolvajt elfogták és a kapitányságra előállították, majd meghallgatását követően őrizetbe vették. A helyi férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Alkoholt rejtett a ruházata alá

A kabátja alá rejtve próbált meg – egy debreceni nagyáruházból – alkoholt lopni egy 24 éves férfi (2013. február 26-án este), akit tetten értek az ott dolgozó biztonsági őrök. A helyszínre érkező rendőrök a debreceni férfit elfogták és előállították a kapitányságra, majd meghallgatása után őrizetbe vették. Ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folyik az eljárás.

A kertészkedési szezon közeledtével munkaeszközt lopott

Metszőollót akart szintén a ruházata alá rejtve ellopni egy debreceni áruházból (2013. február 26-án este) egy helyi férfi. Tettét azonban látták a biztonsági őrök, akik értesítették a rendőrséget. A járőrök az 59 éves férfit elfogták és előállították a kapitányságra. A meghallgatását követően őrizetbe vették a rendőrök. A férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt az eljárás tovább folytatódik.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában