Hetven év után újra átélte esküvőjét egy 98 éves házaspár

Hetven év után újra átélte esküvőjét egy 98 éves házaspár
© Forrás: mashable.com
Menyasszonynak és vőlegénynek öltözve tértek vissza az évtizedekkel ezelőtti esküvő helyszínére.

Cao Yuehua és Wang Deyi 1945 november 24-én kötött házasságot Kína délnyugati részén. Négy gyermekük segítségével viszont most visszatértek az évtizedekkel ezelőtti esemény helyszínére, hogy ismét menyasszonynak és vőlegénynek öltözve átéljék esküvőjüket. A pár szinte ugyanolyan ruhában mondta ki a boldogító igent, mint hét évtizeddel korábban.

A házaspár a hatvanadik évfordulót is emlékezetesen ünnepelte, akkor az egykori esküvői fotóikat készítették el a jelenben. – Nagyon régóta együtt élnek, közösen élték át a háborút, a politikai változásokat, a betegségeket és a mai napig szeretik egymást – nyilatkozta Cao Pangpei, a pár hatvan éves fia.

Forrás: mashable.com Forrás: mashable.com ©
Forrás: mashable.com Forrás: mashable.com ©

Yuehua és Deyi 1943-ban, az egyetemen találkozott először, amikor a férfi felkérte táncolni a nőt egy bálon. Fiúk szerint szülei első látásra egymásba szerettek, viszont egy időre a második világháború elszakította őket egymástól, mert Yuehuanak Indiába kellett mennie szolgálatot teljesíteni.

Forrás: mashable.com Forrás: mashable.com ©

Ez idő alatt levélben tartották a kapcsolatot, amikor pedig a férfi 1945-ben hazatért, Deyi a vasútállomáson várt rá. Mint ahogy gyermekük elmondta,szülei idén töltötték be a 98. életévüket és már sok dologra nem emlékeznek, az egymásnak írt szerelmes verseket a mai napig el tudják szavalni.

(Mashable)