Helyi gazdaság

2013.03.12. 15:51

Tavaly 100 ezren üdülhettek az Erzsébet-program jóvoltából

– Nagyon sikeres volt tavaly az Erzsébet-program, hiszen a felhasználható 3 milliárd forintból közel 100 ezren üdülhettek, köztük 30 ezer gyerek juthatott el táborokba – mondta el kedden dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott, aki hozzátette: a programnak Szabolcsban kiemelt jelentősége van.

– Nagyon sikeres volt tavaly az Erzsébet-program, hiszen a felhasználható 3 milliárd forintból közel 100 ezren üdülhettek, köztük 30 ezer gyerek juthatott el táborokba – mondta el kedden dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott, aki hozzátette: a programnak Szabolcsban kiemelt jelentősége van. – Az Erzsébet-program az elmúlt húsz esztendő legnagyobb szociális kezdeményezése, melyről a tavalyi év bebizonyította, hogy képes fenntartani magát – mondta Nagy Anna szóvivő.

– Az Erzsébet utalvány forgalmazásából származó bevétel finanszírozza a programot, melyre tavaly 11 ezren jelentkeztek Szabolcs megyéből. A szociális üdültetés lehetőségét jövedelmi határhoz kötötten nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők, közfoglalkoztatottak vehetik igénybe, a befizetendő önrész átlagosan 5 ezer forint. A gyerekek tematikus és általános táborokba jelentkezhetnek, nekik egy hétre ezer, két hétre kétezer forintot kell fizetniük. A programra március 20-áig lehet regisztrálni, és mivel az elbírálás a jelentkezés sorrendjében történik, érdemes minél hamarabb felmérni a lehetőségeket és ki is használni azokat – mondta a program szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában