Helyi közélet

2008.04.29. 17:01

Fürdővendégek - télen is jöhetnek Hajdúszoboszlóra!

<p>Hajdúszoboszló - 15 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő épül Hajdúszoboszlón, mely lökést adhat az egész régió turizmusának. A kormány kiemelten támogatja a projektet. A 2,25 milliárd forintos EU-s támogatási szerződést kedden írták alá. <dia width="900" height="700" alt="Fürdőfejlesztés Hajdúszoboszlón 2008.04.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/F_rd__337_fejleszt_s_Hajd_szoboszl_n_2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Fürdőfejlesztés Hajdúszoboszlón 2008.04.29." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Fejlodik-szoboszloi-strand.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Pávai Vajna Ferenc mert nagyot álmodni, amikor már 80 évvel ezelőtt világfürdőt – világszínvonalú fürdőt – képzelt Szoboszlóra – idézte fel Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója kedden, amikor Ujhelyi István önkormányzati és területfejlesztési államtitkárral együtt ünnepélyesen aláírta az Aqua-Palace Élményfürdő támogatási szerződését.

A régió első kiemelt projektje a jövőben 2,25 milliárd forint EU-s támogatással összesen 4,5 milliárd forintos fejlesztés keretében valósul meg, a terv szerint 2009 végéig. A megépülő fedett élményfürdő várhatóan egész évben vonza majd a turistákat.

Sóvágó László polgármester elmondta, hogy az idegenforgalom terén dobogós város a tavalyi, meglehetősen nehéz évben is 4 százalékkal növelte vendégforgalmát és reményét fejezte ki, hogy az új beruházás az egész régiónak lökést ad majd.

Czeglédi Gyula emlékeztetett rá, hogy az elmúlt 12 évben hatmilliárd forintot fordítottak fürdőfejlesztésre, ennek fele önerő volt, 2 milliárdot pályázatok útján, egymilliárdot pedig a város önkormányzatától kaptak.

  • Ön szerint milyen a jó strand?
  • Szegény strand – gazdag strand
  • Üdülési csekket elfogadó helyek listája
  • Fürdő fejlesztés a Kerekestelepen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában