Hétvégén rendezik Magyarország legnagyobb dartsversenyét

Budapest – Hétvégén rendezik Magyarország legnagyobb dartsversenyét, a 18. Hungarian Opent, amelyre 17 országból csaknem kétszázan neveztek.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Élő Norbert, a sportág hazai szövetségének elnöke kifejtette, azért is fontos a mostani viadal, mert a BDO szervezet januári világbajnokságának pontszerző eseménye, de a kelet-európai rangsorba is beleszámít, amelynek győztese indulhat a vb-n.

“Harminc-negyvenezer ember játssza Magyarországon ezt a sportot, közülük ezren igazolt versenyzők. Idén sikeres ifjúsági Eb-t rendeztünk, 2018-ban pedig felnőttek kontinensviadalának adunk otthont. A következő nagy tervünk a steel világbajnokság megrendezése lesz, amelyre pályázni fogunk” – mondta a sportvezető.

Ziegenhám Medárd szövetségi kapitány, egyben a szervezőbizottság elnöke elmondta, a Hotel Hungaria City Centerben lesz a viadal, amelynek szombati és vasárnapi része is pontszerző verseny lesz. Az érdeklődők ingyen tekinthetik meg a versenyt, míg az elődöntőktől a Darts Online YouTube-csatornáján élőben lehet követni az eseményeket.

– MTI –