Hétvégén rajtol a mennyei megyei tavaszi idénye

A zöld mezes nagyecsediek Nyírbátorban fogadják a Vásárosnaményt
A zöld mezes nagyecsediek Nyírbátorban fogadják a Vásárosnaményt - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Több mint két hónap után ismét útjára indul a labda a megyei első osztályú bajnokságban. A felkészülés utolsó fázisában a megyei szövetség által szervezett műfüves nagypályás tornán vettek részt a csapatok, erről és a tavaszi rajtról kérdeztük Kvaka Árpádot, a MLSZ megyei igazgatóját.

– Hetedszer rendeztük meg a méltán nagy sikerű műfüves tornánkat. Mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptunk, az időjárás is kegyeibe fogadta a csapatokat, így egyetlen mérkőzést sem kellett elhalasztani. Szívesen vettek részt a csapatok, mert jó felkészülési lehetőséget biztosított a hamarosan rajtoló bajnokságra, felmérhették, hogy milyen munkát végeztek, hol tartanak.

Másodlagos volt az eredmény

– Ezen a tornán az eredmény másodlagos volt, az volt a fontos, hogy játéklehetőséget biztosítsunk csapatainknak. Mindenki négy meccset játszott, és a csoportbeosztásnál prioritás volt, hogy közel azonos erősségű gárdák egymás ellen játsszanak, valamint figyeltünk a területi elosztásra is – fogalmazott Kvaka Árpád, a megyei szövetség igazgatója, majd rátért a közelgő rajtra.

– A hétvégén induló bajnokság startjára felkészültünk, játékvezetőink februárban részt vettek Leveleken egy frissítőkurzuson, majd túlestek a fél évente kötelező vizsgán. A csapatok visszajelzése szerint, pár kivételtől eltekintve, használhatóak füves pályáik, három mérkőzés azonban műfüves lesz.

A Balkány Nyíregyházán kezd

A Nagyecsed pályabetiltása miatt Nyírbátorban fogadja a Vásárosnaményt, a Fehérgyarmat szintén műfüvön a Nyírgyulajt, a Balkány ideiglenes otthona a nyíregyházi stadion műfüves pályája lesz, ahol a Mátészalka ellen, a Szpari meccsével egy időben kezdenek.

BB