Hétvégén jön a második Orosz Nagydíj

Hazai pályán bizonyítana Danyiil Kvjat
Hazai pályán bizonyítana Danyiil Kvjat - © Fotó: Magánarchívum
Tavaly Mercedes-uralom volt Szocsiban – meglátjuk, most mit hoz a futam.

A Japán Nagydíj után egy kicsit kifújhatták magukat a Forma–1-es résztvevők. A szuzukai futamot idén biztonsági megfontolásokból előrébb hozták, így két hete maradt a csapatoknak átköltözni az új Szocsi pályára, Oroszországba.

Tavaly nem úgy sikerült a mezőny orosz pilótája, Danyiil Kvjat bemutatkozása helyi közönség előtt, ahogyan azt szerette volna. Az akkor még Toro Rosso színekben versenyző tehetség az ötödik helyről indult, de a rajtnál sok helyet vesztett, s végül csak a 14. helyen ért célba. Idén viszont a helyi hős a Hungaroringen szerzett első dobogós helyezését -második lett- követően megtáltosodott és már többször is kimutatta foga fehérjét – írja az Amber PR, melynek nyilatkozott is a fiatal orosz.

– Csak teszem a dolgomat. Most csak a mával foglalkozom, mivel a jövő miatti aggódás nem sokat segítene rajtam. A legtöbbet nyújtani a versenyek során sokkal hatásosabb, mint aggodalmaskodni. Így megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a maradék futamokból – szögezte le határozottan a Red Bull pilótája.
A 2014-es első Orosz Nagydíjon a várakozásoknak megfelelően a Mercedes pilóták uralták a mezőnyt, akik sima kettős győzelmet értek el Szocsiban. A Mercedes első Forma-1-es konstruktőri világbajnoki címét gyűjthette be az orosz futamon. A harmadik helyezett a Williams finn pilótája, Valtteri Bottas lett. Ezt az eseménytelenséget akkor senki sem bánta.

Az Orosz Nagydíj október 11-én, helyi idő szerint 14 órakor veszi kezdetét (nálunk 13 órakor). Az 5,848 km hosszú Szocsi Autodromon a pilóták egy 53 körös versenyen mérik össze tudásukat.

HBNSporthírek


hirdetés