Hétvégén is kátyúznak Miskolcon

Hétvégén is kátyúznak Miskolcon

Tavaly ilyenkor sokkal rosszabb állapotban voltak Miskolc útjai, mint most – mondta Orosz Lajos alpolgármester.

Mint autóst engem is bosszantanak a kátyúk, de a tél sajnos ilyen, éjjel fagy, nappal enyhébb az idő, ezért kátyúk keletkeznek. Meg kell tanulnunk ezzel együtt élni.

A nagyobb kátyúzás Miskolcon március végén kezdődik. Az időjárástól függően azonban folyamatosan javítjuk Miskolc útjait – folytatta az alpolgármester. – Amennyiben az időjárás engedi – azaz nem lesz csapadék – a hétvégén a Petőfi utca, Zoltán utca, Andrássy utca, Klapka György utca és Csermőke dülő úthibáit javítják ki.

Jó utak

Az idei kátyúzára szánt összeg a költségvetés elfogadása után válik ismerté – mondta Orosz Lajos. – Az úthibákat folyamatosan adjuk ki javításra az AVE Miskolc Kft-nek. Az autósok bejelentést is tehetnek a polgármesteri hivatal 46/512-700/1241 telefonszámán, ez január végéig működik. Ezt követően az úthibákkal kapcsolatos bejelentéseket a Városgazda Kht.-nál várják.

Miskolc úthálózatának állapota az országos viszonylathoz képest jónak mondható – vélekedett az alpolgármester. – Ez nem azt jelenti , hogy nincs mit tenni, nincs még mit javítani, de nagy előrelépést jelent az elmúlt évben beindult útfelújítási program.

NSzR