Hétvégén Hajdú Napok Vámospércsen

Fotónk a 2014-es Hajdú Napok alkalmából nyílt hajdútörténeti kiállításon készült
Fotónk a 2014-es Hajdú Napok alkalmából nyílt hajdútörténeti kiállításon készült - © Illusztráció: Matey István
Vámospércs – Sokszínű, elmélkedésre és fesztiválozásra egyaránt lehetőséget kínáló programcsomaggal várják az érdeklődőket a legkisebb hajdúvárosban a hétvégén: Magna Cum Laude koncert és Halász Margit könyvbemutatója, Kelemen Kabátban koncert és Művésznők Nemzetközi Alkotótáborának kiállítása, zenés felvonulás a Bordó Sárkány Régizene Rend tagjaival, városi díjak kiosztása, új településtörténeti kiadvány megjelentetése. Csak néhány a felkínált események közül.

Pénteken kitüntető díjak kerülnek átadásra városunk Művelődési Házának színháztermében – tudtuk meg Ménes Andrea polgármestertől –, ezzel az igen felemelő eseménnyel nyitjuk tehát a programsorozatot, amikor is a helyi közösség figyelmébe ajánlunk olyan nagyszerű embereket, akik emberségükkel, hozzáállásukkal, tudásukkal a város javát szolgálják, magas mércét állítva mindannyiunk számára.

Szombat reggel hagyományőrző csoportok érkeznek a hajdúvárosok képviseletében, majd a Bordó Sárkány Régizene Rend kíséretében együtt vonulunk a rendezvény helyszínére, a városi sportpályára, útközben tiszteletünket téve fejedelmünk emlékműve előtt. A hivatalos megnyitón fővendégünk Tasó László országgyűlési képviselőnk, tiszteletbeli vámospércsi, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Szólláth Tibor a Hajdúkerületi Hajdúvárosok Egyesületének elnöke.

A kora délutáni időszakban amatőr csoportok adnak ízelítőt a vendégtelepülések kulturális életéből, majd az est az önfeledt szórakozásé, amikor is a könnyűzenei paletta sokféle műfajának rangos képviselőivel találkozhatunk. Fellép a Magna Cum Laude, a Tesók, a Zorall, a Kelemen Kabátban, Majka és Curtis is.

A vasárnap a képzőművészet és az irodalom kedvelőinek ajánl csemegét. Immár hagyományosan, tizennegyedik alkalommal rendezzük meg Vámospércsen a Művésznők Nemzetközi Alkotótáborát, mely záró kiállítását ezen a napon tekintheti meg az érdeklődő közönség. Idén ez a program attól lesz rendhagyó, hogy díszletéül szolgál Halász Margit írónő, díszpolgárunk legújabb könyvének bemutatójához, mely épp a hajdúk történetét dolgozza fel egy nézőpont szerint – nyilatkozta Ménes Andrea.

A Hajdú Napok idén négy mottót választott a rendezvénysorozat iránytűjeként:
#alegkisebbhajdúváros #kicsiabors #nemdélibáb #rajtavagyunkatérképen

– Vámospércs Városi Önkormányzat –