„Hétvégén azért sűrűbbek lehetnének a járatok”

„Hétvégén azért sűrűbbek lehetnének a járatok”
© Illusztráció: Kiss Annamarie
Debrecen – „Mennyire elégedett a távolsági buszközlekedéssel?” – kérdeztük ezúttal a debreceni járókelőktől. Jöjjenek a válaszok.

Malya Gergő, építőmunkás

– Ha sűrűbben járnának a buszok, sokkal jobb lenne a közlekedés mindenki számára. Összehasonlításképpen Budapesten például félóránként jár busz, szinte a környék összes településére.

Hagymási Bernadett, hallgató

– Mivel kollégista vagyok, nekem nagyon fontos a távolsági közlekedés. Olykor ha egyet lekések, valamikor órákat kell várnom. Arra is volt már példa, hogy egyetlenegy buszom volt kiírva.

Tallódi Zsófia, hallgató

– Elégedett vagyok a közlekedéssel, óránként két busz megy Monostorpályiba. Hétvégén azért sűrűbbek lehetnének a járatok. Ha ki van írva, mikor jön a busz, akkorára mindig ott van.

Sinka Tamás, munkakereső

– Hetente vagy kéthetente használom a távolsági buszt. Bocskaikertbe oda-vissza általában egy órát utazom. Elégedett vagyok, szépek és tiszták a buszok, és óránként többször is járnak.

Tarcali Eliza Csenge, hallgató

– Nem igazán vagyok elégedett. A menetidő lehetne gyorsabb, és például egy hosszabb úton több férőhelyes buszt kellene küldeni, mert állva igen kényelmetlen egy 40-45 perces buszozás.

HBN|Fotók: Kiss Annamarie


Az utasoknak mindegy, ki a szolgáltató, ők csak normális körülményeket szeretnének
Debrecen - Több aggály is felvetődött az autóbuszos közösségi közlekedés központosítási terve kapcsán. Alig több mint két év múlva lejárnak a helyközi autóbusz-közlekedés közszolgáltatási szerződései, s az állami tulajdonú Volánok versenytársakat kaphatnak. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon ...