Hétszázötven adag ételt sikerült összetekerni

Jótékony tekerés a Káposztás Napokon
Jótékony tekerés a Káposztás Napokon - © Fotó: Matey István
Debrecen – Két eseményen is nyeregbe pattantak a segítőkész biciklisek.

A Debreczeni Zamat Fesztivál és a Hadházi Káposztás Napokon a látogatók 250 hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére gyűjtöttek össze adományt. A „Tekerj, hogy segíthess!” program 2016-ban indult a Budapest Bike Maffia és a Cofidis együttműködésében. Az országos turné Hajdú-Bihar megyei állomásain a helyi érdekeltségű Debrecen Bike Maffia önkéntesei közreműködésével 750 adag ételt tekertek össze a gyerekeknek a résztvevők.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a két szervezet először 2016-ban fogott össze. Ősszel négy vidéki helyszínnel bővült a program, eddig Szegeden, Pécsett tekerhettek a látogatók, hétvégén pedig Debrecenben és Hajdúhadházon rendezték meg az akciót, ahol a rossz idő ellenére két nap alatt 250 gyerek napi étkezéséhez elegendő, 750 adag adomány gyűlt össze. A „Tekerj, hogy segíthess!” programon a résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken, az 1 kilométeres versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción.

HBN


Tekerj, hogy segíthess! - jótékonysági akció a Hadházi Káposztás Napokon
Debrecen - Debrecenben a Zamat fesztiválon, Hajdúhadházon a Hadházi Káposztás Napokon (képeinken) állt a Tekerj, hogy segíthess! program sátra, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését biztosíthatta a látogató közönség a Budapest Bi...