jégkorong

2020.07.08. 20:32

Idén is a rájátszás a cél

Fodor András szeretné, ha a DEAC jó meccseket játszana telt ház előtt.

Fotó: hockeymagasinet.dk

Egy rutinos cseh támadóval erősített a DEAC jégkorongcsapata. Jan Dalecky három évet töltött Dániában, mielőtt elkötelezte volna magát a DEAC-hoz. A DEAC új játékosáról és a csapat terveiről Fodor András szakosztályvezető beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Meghatározó játékos

Fodor András
Fotó: Napló-archív

– Jan Dalecky fiatalkorában Kanadában játszott egy juniorbajnokságban, és most hozzánk az igen magasan jegyzett dán ligából érkezett. Nagyon bízunk benne, hogy egy meghatározó minőségi játékost igazoltunk a személyében. Az a mi filozófiánk, hogy magyar jégkorongozók közül megtaláljuk a fiatal és nagy potenciállal rendelkezőket, akik a következő időszakban akár a válogatottba is bekerülhetnek innen Debrecenből. Hozzájuk pedig rutinos idegenlégiósokat próbálunk hozni, ez eddig nagyon jól bevált a csapatszellem tekintetében is, reméljük ez a későbbiekben sem fog változni. A nyáron ennek a szellemében érkeztek új igazolások a Debrecenbe, a szakosztályvezető elárulta, hogy már majdnem kész van a keret. – Terveink szerint még érkezik hozzánk egy rutinos külföldi csatár, valószínűleg a jövő héten egyezünk úgy meg vele, hogy be is tudjuk majd jelenteni hivatalosan.

Minél jobb szereplés

A DEAC az előző idényben bejutott a rájátszásba, ahonnan első körben kiesett a Csíkszereda ellen. Ezt az eredményt szeretné megismételni a klub. – A legfontosabb, hogy időben el tudjuk kezdeni a bajnokságot, reméljük a koronavírus nem zavar be például az erdélyiek részvételében. Szeptember 11-re van tervezve az idény indulása. Szeretnénk minél jobban szerepelni, rájátszásba jutni, a középszakaszban egy felsőházi pozíciót megszerezni, és jó meccseket játszani telt ház előtt.

Fodor András elmondta, hogy a keret július huszadikán kezdi meg a felkészülést, egyelőre szárazedzés formájában, közben folyamatosan felmérik a csapathoz visszatérő játékosok állapotát. – Augusztus harmadikától leszünk jégen, onnantól kezdve lesznek szépen sorban felkészülési meccseink is, és szeptember 11-én lesz elvileg az első bajnokink.

Bakos Attila

Borítókép: Jan Dalecky személyében egy rutinos támadó került a DEAC-hoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában