Hétmérföldes énekszeretet Debrecenben

Akt.:
Több mint 500 résztvevő volt jelen az Emlékkertben
Több mint 500 résztvevő volt jelen az Emlékkertben - © Fotó: Matey István
Debrecen – A kórusmuzsika kiválóságai mérik össze tudásukat a következő napokban a cívisvárosban: a Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny mezőnyében tíz ország 15 énekkara – több mint 500 énekes – szerepel.

A dalnokok csütörtökön ünnepélyesen felvonultak a belvárosban, pénteken 10 órától pedig versenybe szállnak a Kölcsey Központban. A megmérettetéseken túl színes folklórműsorral is fellépnek, esténként a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

A vasárnap záruló találkozón ezúttal is izgulhatunk cívisvárosbeliekért: az Ady Endre Gimnázium Leánykara az ifjúsági kórusok mezőnyében lép színpadra.

HBN


Együttes öröm a közös szenvedélyben
Debrecen – A Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusversenyen is szoríthatunk cívisvárosbeli versenyzőért: az Ady Endre Gimnázium Leánykara az ifjúsági kórusok kategóriájában énekel, augusztus 1-jén, pénteken délelőtt hallhatjuk az elődöntőben.


Videó: Félezren fakadtak dalra Debrecen belvárosában
Debrecen – A résztvevők – több mint 500-an – Bárdos Lajos Cantemus!, azaz Énekeljünk! című művét adták elő a Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál nyitányaképp csütörtökön a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.