Hét hónapos eltiltást kapott az evezős Juhász Adrián

Budapest, 2012. július 5., csütörtök (MTI) – Hét hónapos eltiltást kapott doppingvétség miatt az evezős Juhász Adrián, aki a londoni olimpiára készült.

 

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) csütörtöki tájékoztatása alapján az eljáró bizottság megállapította, hogy “Juhász Adrián elkövette a doppingvétséget, ezért őt hét hónapra eltiltotta a versenyzéstől és sporttevékenység gyakorlásától. A határozat nem jogerős, de előzetesen – a fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajtható.”

A szolnoki versenyző egy május eleji ellenőrzésen akadt fenn, a szervezetében olyan anyagot találtak, amely szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján.

A MESZ közleménye szerint az eljárás során megállapították, hogy a sportoló a szert nem a teljesítmény fokozása miatt szedte, a doppingolásra vonatkozó nemzetközi előírások szerint azonban a szándékától és a teljesítmény fokozására vonatkozó eredmény hiányától függetlenül is el kellett őt tiltani a sporttevékenységtől.

A Magyar Olimpiai Bizottság megvonta a versenyző és edzője, Molnár Dezső ösztöndíját.

Juhász tavaly szeptemberben, a bledi világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett klubtársával, Simon Bélával, de így helyette Széll Domonkos került a Londonba utazó kormányos nélküli kettes egységbe.

 

 

slr \ sgr \ sag

 

MTI

Címkék: