Hét év fegyház erőszak miatt

Debrecen – Szexuális erőszak bűntette miatt L. Zsolt vádlottat 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa a hétfőn délelőtt megtartott tárgyaláson. Az ítélettel a tanács helybenhagyta az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék múlt év októberében meghozott döntését.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársával és két kiskorú gyermekükkel Nyírábrányban élt. Ugyanezen a telken, külön házban laktak az asszony szülei és gyermekeik, köztük a 2001-ben született sértett is.

Kérlelte a férfit, hagyja őt békén

2016 októberében a vádlott anyósa megkérte a sértettet, hogy vigye át a testvére gyermekeinek nála maradt ruháit és visszafelé jövet a nyári konyhából hozzon egy seprűt a takarításhoz. A sértett átvitte a gyerekruhákat, majd elindult visszafelé. Már félúton járt, amikor a vádlott hátulról lefogta őt, befogta a kiskorú sértett száját és megfenyegette, ha bárkinek elmondja azt, ami történni fog, az édesanyját és a testvéreit is megöli. A sértett ettől nagyon megijedt, sikítani sem mert. A vádlott szexuálisan zaklatta a lányt, aki végig kérlelte a férfit, hogy hagyja őt békén. Próbálta rugdosni, végül sikerült a kezeit kirántani a szorításból és beszaladnia a házba.

Aznap nem merte elmondani az édesanyjának a vele történteket. Anyja azonban látva a sértett viselkedését, megkérdezte mi a baj. Ekkor a sértett beszámolt az eseményekről. Ezt követően átmentek a vádlott élettársához és elmondták neki a történteket. A vádlott is hallotta ezt és szó nélkül kirohant az ingatlanról. Ezt követően értesítették a rendőrséget. A vádlott önként jelentkezett a rendőrörsön, tagadta a bűncselekmény elkövetését.

HBN