Hét éremmel zártak a megye bunyósai

Akt.:
Pallai Kevin és Deél István
Pallai Kevin és Deél István - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Hajdúsámson – A DVSC és a HISE öklözői is kitettek magukért az egri viadalon.

A Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Eger hagyományos utánpótlás viadala, amelyre idén 66. alkalommal került sor, és több mint 50 egyesület kétszáz feletti bunyósa indult. A megyéből a DVSC bokszklub a csapatrangsorban 3. helyen végezve három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot, a Harangi Imre SE egy ezüstöt szorgoskodott össze. Mivel az említett egyesületek gyakorlatilag annyi indulóval érkeztek Egerbe, ahány érmet szereztek, kimondottan eredményes tornán vannak túl.

Elégedettek

Érdemes kiemelni Bernáth Richárdot, aki a 46 kilós juniorok között ezúttal sem talált legyőzőre.. Edzője, a DVSC hajdúhadházi szekcióját irányító Salánki László méltán lehet büszke rá, hiszen ezzel a sikerrel Ricsi immár kétszeres Bornemissza-bajnok, ami mellé eddigi rövid pályafutása során begyűjtött még két-két országos bajnoki címet és diákolimpiai elsőséget.


csk

A DVSC érmesei (Komor Norbert nincs a képen) | Fotó: Koppányi Szabolcs


– Összességében elégedett vagyok a csapattal, ám egy-két emberünkben benne maradt a jobb eredmény, illetve volt, aki mintha megelégedett volna azzal, amit elért, valamint olykor a pontozók is furcsán ítélkeztek. Viszont dicséretes a szereplése a fiúknak, hiszen ennyi emberrel a harmadik legjobb csapatnak lenni, nem rossz teljesítmény – fogalmazott Salánki László, a DVSC trénere.

– Kevin a döntőig magabiztosan haladt, de ott picit görcsösebben bokszolt, hiszen egy sokak által várt meccset vívtak ügyes ellenfelével. Ezzel együtt is, többek egybehangzó véleménye alapján mondhatom, hogy jobb volt a másik fiúnál, ám ezen a szoros ütközeten végül megosztott pontozással riválisát látták jobbnak – mondta a HISE edzője, Deél István.

Pallai Kevin (HISE), Balogh Zsolt (DVSC) és Komor Norbert (Madárfészek-DVSC) is meghívót kapott az ifjúsági válogatottba, amely a június eleji Európa-bajnokságra készül.

HBN–KSZ


Az érmesek névsora

1. hely: Bernáth Richárd (46 kg, junior, DVSC), Bernáth Attila (48 kg, junior, DVSC), Komor Norbert (91 kg, ifi, DVSC)

2. hely: Pallai Kevin (75 kg, ifi, HISE), Lakatos Csaba (+80 kg, junior, DVSC)

3. hely: Bernáth László (52 kg, junior, DVSC), Balogh Zsolt (60 kg, junior, DVSC)

Edzők: Salánki László és Vígh Balázs (DVSC), Deél István (HISE)

Címkék: , , , ,


Sporthírek


hirdetés