Herczeg András irányítja a Loki edzéseit

Akt.:
Herczeg András
Herczeg András - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Amíg keresik Kondás Elemér utódját, ideiglenesen a DLA ügyvezetője vezényli le az edzéseket.

Keresi a megoldást a DVSC vezetősége, kivel is lehetne pótolni a hétfőn távozó Kondás Elemér vezetőedzőt. Ahogy arról beszámoltunk, a kialakult helyzetre tekintettel Kondás benyújtotta a lemondását, amelyet a klub hétfő esti ülésén el is fogadott.

Az utód azonban egyelőre még nincs meg, de gőzerővel keresik. Addig is átmeneti megoldással állt elő a Loki: szerdától, előreláthatóan vasárnapig, a Gyirmót elleni bajnoki mérkőzésig a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) szakmai igazgatója, Herczeg András irányítja majd a csapat tréningjeit.

– Nem terveztem jelen pillanatban, hogy leülök a kispadra, de a kialakult helyzetben úgy éreztem, segítenem kell a klubnak – mondta Herczeg a piros-fehérek hivatalos honlapjának.

Herczeg András, aki a DVSC utánpótlásánál dolgozik, a Labdarúgó Akadémia ügyvezetője és a DVSC Utánpótlás Nevelő Kft. vezetője, korábban már irányította a cívisvárosi gárdát. Miután Miroslav Beránek 2007 decemberében bejelentette, nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, a szakmai stáb élére Herczeg került, és ő lett a DVSC történetének legsikeresebb edzője.

Róka Géza, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának cégvezetője kedden délután arról tájékoztatta a Naplót, hogy Herczeg valóban csak pár napra segíti a munkát. – Továbbra se tudok konkrétumot mondani azzal kapcsolatban, ki lesz a Loki új vezetőedzője, de annyit ígérhetek, amint meglesz a döntés, tájékoztatjuk róla a közvéleményt. Nem vagyunk könnyű helyzetben, a lehető legjobban szeretnénk választani – fogalmazott a vezető, aki arra is válaszolt, külföldi, avagy magyar trénerben gondolkodnak-e. – Nem ez számít, hanem az, hogy jó szakember irányítsa a szakmai munkát, és újra egyenesbe kerüljön az együttes.

Egyes sajtóorgánumok arról cikkeznek, esetleg Sándor Tamás is szóba jöhet végleges megoldásként, ám ez a verzió biztosan nem fog megvalósulni, ugyanis ahogy azt Róka Géza is megerősítette, Kondással együtt az egész szakmai stáb, vagyis a korábbi másodedző, Sándor is felállt a kispadról.


Kondás is érezte, hogy váltásra van szükség

Debrecen – A DVSC-TEVA vezetőedzője hétfőn felajánlotta lemondását, amit el is fogadtak.


Lemondott Kondás Elemér!

Debrecen – Kondás Elemér hétfőn felajánlotta lemondását. A szakember a DVSC honlapjának elmondta, úgy érzi, a kialakult helyzetre való tekintettel váltásra van szükség a szakmai stábban.