Magyarország

2018.03.04. 17:43

Időjárás-jelentés - 2018. március 4.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa északi országaiban döntően anticiklon alakítja az időjárást. Az alacsony szinten meghúzódó nedvesség miatt viszont több helyen felhős az ég, a napsütés ehhez képest kisebb területen jellemző. A hőmérséklet továbbra is a sokéves átlag alatt alakul, délután általában -4, -13 fok közötti csúcsértékek mérhetők. A kontinens más területein mozgalmasabb az időjárás, a Brit-szigetek térségében, az Adriai-tenger felett, illetve a Fekete-tengertől északra egyidejűleg több ciklon is megtalálható. Alapvetően felhős az ég, délebbre eső, másutt havas eső, hó egyaránt előfordul. A hőmérséklet egyre nagyobb területen haladja meg a 0 fokot délután, sőt a Földközi-tenger mentén 20, 21 fok fölé is felmelegszik a levegő. Az enyhébb idő lassan a Kárpát-medencébe is beköszönt, hétfőn délnyugat felől viszont fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól már csapadékra is számíthatunk.

Várható időjárás hétfő estig

A nyugati, délnyugati megyékben végig felhős lesz az ég. Másutt éjszaka fokozatosan kiderül az ég, majd hajnaltól délnyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik. Főként délkeleten reggelre zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Hétfőn a nyugati, délnyugati tájak kivételével mindenütt kisüt a nap, délutántól viszont fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék az idő nagy részében nem várható, hétfőn késő délutántól azonban egyre többfelé valószínű eső, havas eső, nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. A keleties szelet ma az Észak-Dunántúlon, holnap másutt is élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában -4 és -8, másutt -9 és -15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között várható, északkeleten lesz enyhébb az idő.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!