Hengerelt a Mezei-Vill az utolsó helyezett ellen

Hengerelt a Mezei-Vill az utolsó helyezett ellen
Dunavarsány – A papírformának megfelelően győzött a Mezei-Vill FC Dunavarsányban hétfő este a futsalbajnokság alapszakaszának huszonegyedik fordulójában.

Az ellenfél a tabella utolsó helyezettje, a DTE volt, s a több kulcsjátékost nélkülöző berettyóújfaluiak – nem elírás – 13–1-re nyertek.
Angyalos, Pallai és Safar ezúttal nem erősítette a bajnoki címvédő alakulat keretét, ám ez nem akadályozta meg Szitkó Róbert edző legénységét abban, hogy hengereljen a hétfői találkozón. Trencsényiék uralták a játékot, a hazaiak leginkább kontrákból próbálkozhattak. Nem sok sikerrel, hiszen az első félidő végén 6–0-ra vezettek a vendégek.
A második játékrészben nem változott a mérkőzés képe, sorra születtek az MVFC-gólok, a bihariak gyakorolhatták a vészkapus játékot is (így is betaláltak az ellenfél kapujába). Az utolsó percekben szépített a DTE, de a berettyóújfaluiak ezután még háromszor örülhettek gólnak a lefújásig, így alakult ki az 1–13-as végeredmény.
Az alapszakasz utolsó, huszonkettedik fordulója következik a hét végén: a Mezei-Vill pénteken hazai pályán fogadja a Rubeola FC Csömört.

A tények
DTE-Royal FC–MVFC-Berettyóújfalu 1–13 (0–6)
Dunavarsány, Árpád Általános Iskola. Vezette: Dobó G., Mocsári T., Kovács II. G.
DTE: Hámori – Tősér, Keszthelyi, Balán, Jónás. Cserék: Seres, Varsányi, Lindvurm, Kulimak, Bessenyei, Pereszlényi, Zsibrita. Játékosedző: Keszthelyi László.
MVFC: Tihanyi – Michelzinho, Victor, Leo Mendes, Nyéki. Cserék: Trencsényi, Lovas, Nagy T., Nagy I., Fekete, Tamás, Kolompár. Edző: Szitkó Róbert.
Gólszerzők: Nyéki (2. perc), Leo Mendes (4. p.), Nagy T. (6. p.), Nagy T. (14. p.), Victor (17. p.), Trencsényi (19. p.), Nyéki (22. p.), Michelzinho (23. p.), Michelzinho (29. p.), Trencsényi (37. p.), Keszthelyi (38. p.), Michelzinho (38. p.), Nagy I. (39. p.), Nagy I. (40. p.).
Sárga lap: Nagy T.