Hengerelt a DEAC az utolsó alapszakasz-meccsen

Akt.:
Hengerelt a DEAC az utolsó alapszakasz-meccsen
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Nagyarányú sikerrel búcsúzott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a közönségétől az alapszakaszban, miután 37 ponttal legyőzte a MEAFC együttesét. A szokatlan időpontban, kedden megrendezett találkozón igazi csapatmunka jellemezte a hazaiakat, hiszen heten is két számjegyű pontmennyiséget termeltek.

Már a mérkőzés előtt biztossá vált, hogy a harmadik helyen zárja az alapszakaszt a DEAC, hiszen az Óbudai Kaszások vereséget szenvedett a hétvégén, ám a hír egyáltalán nem gátolta Dr. Nagy Ágoston együttesét a játékban. Takács Dániel sérülés, Patkovic Filip és Szarka Dávid pedig betegség miatt nem tudták vállalni a játékot, de így is hamar faképnél hagyták a miskolciakat a vendéglátók. 8-8-ig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám egy 18-4-es rohanással már a hatodik percben megnyugodhatott a szép számban kilátogató közönség. Hiába kért időt a MEAFC, nem tudták megállítani a debreceniek agresszív védekezésből kiinduló rohanásait, így a negyed végére gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (39-18).

A második negyedre valamelyest összeszedték magukat a vendégek, elsősorban az ex-debreceni Tóth Gábornak, és a rutinos Drahos Gábornak köszönhetően, ám így sem tudtak közelebb kerülni. Bátran forgathatta csapatát a hazai stáb, a félidőig minden hadra fogható játékos pályára került, és mindenki élni is tudott a lehetőséggel. A negyedet végül csak egy ponttal nyerték meg Vasék, ám a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

A fordulás után sem változott a játék képe, a cívisvárosi alakulat agresszív kitámadó védekezésével rengeteg eladott labdába hajszolta ellenfelét, s bár olykor akadozott a felállt védelem elleni játék, és a lepattanókkal is akadtak problémák, a differencia tovább nőtt. Kiss Lajos sorozatban második bajnokiján is bizonyította, hogy lehet vele számolni téthelyzetben is, de az egész csapatot dicséret illeti, hiszen végig egyenrangú partnerként kezelve ellenfelét, egy percig sem lazítottak.

A DEAC vasárnap Tiszaújvárosban zárja az alapszakaszt, s bár tétje –debreceni szempontból- már nincs a találkozónak, koránt sem mindegy, hogy milyen hangulatban kezdhetik meg a rájátszást. Az ellenfél kiléte még kérdéses, az utolsó fordulóban dől el ugyanis, hogy a Vasas Akadémia vagy az OSE Lions lesz Nagy Botondék ellenfele.


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MEAFC 107-70 (39-18, 23-22, 28-19, 17-11)

DEAC: Kiss 20, Kovács 10, Gál 8, Nagy Be. 11/9, Nagy Bo. 13/9 cserék: Vas 10, Erdei 22/6, Pék -, Lippai 11, Opre 2.

Dr. Nagy Ágoston: Komolyan készültünk a mai meccsre is, mert van előttünk kihívás jócskán. Sikerült egységesen játszani és újabb energiákat mozgósítani. Ez a legfontosabb, hiszen csapat vagyunk. Kiváló momentumok lendítették előre az eredmény alakulását, a huszonhét szerzett labda és a lepattanó csata is a javunkra billentette a mérleget. A dobószázalékunk miatt aggódhatunk, de ma belefért ez is, mert a második negyed végét kivéve, a védekezéssel éberen tartottuk magunkat, amivel már félig a vasárnapi zárófordulóra készülünk, ahol várhatóan teljes értékű lesz mindenki. Köszönjük a nagyszerű szurkolóinknak a biztatást, nagyon sokat segítettek nekünk az egész alapszakaszban, ahol sokszor az “ág is húzott” bennünket.


– debka.hu –

Címkék: , ,hirdetés