Hende elismeréseket adott át katonáknak a márciusi havazáskor végzett munkájukért

Az MH ÖHP ünnepi állománygyűlése
Az MH ÖHP ünnepi állománygyűlése - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Székesfehérvár, 2013. április 29., hétfő (MTI) – A magyar honvédek a márciusi havazás idején megmutatták, hogy az egész nemzet számíthat rájuk és így méltók a magyar zászló alatt szolgált elődökhöz – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn Székesfehérváron, ahol elismeréseket adott át a márciusi rendkívüli időjárási helyzetben tanúsított helytállásért a Magyar Honvédség több egységének és tagjának.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán rendezett ünnepségen a miniszter kijelentett, hogy a honvédséget semmilyen kritika nem érte akkori teljesítménye miatt, “mert nem érhette”.

Hende Csaba elmondta, hogy a hóhelyzet idején minden olyan feladatot elvégeztek, amelyet a törvények szerint a katasztrófavédelem és a megyei védelmi bizottságok felkérésére el kellett végezniük.

Hozzátette, a bevetések a honvédség szinte valamennyi alakulatát érintették.

A tárcavezető megnyugtatónak nevezte, hogy a sok kellemetlenség ellenére emberéletet nem követelt az Európában is példátlan időjárási helyzet.

Az ünnepség részeként a miniszter a szolgálati érdemjel bronz fokozatát, emléktárgyakat és elismerő okleveleket nyújtott át honvédeknek. Szintén emléktárgyakat és emléklapokat adott beosztottjainak Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök és Domján László a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka is.

– MTI –