Helytörténeti vetélkedő Dorogon

Hajdúdorog – Hajdúdorog köznevelési, oktatási, szociális intézményeit járták be a város általános iskolás diákjai szerda délelőtt.

Az apropó ezúttal nem volt más, mint a történelmi vetélkedő, melyet idén – hagyományteremtő szándékkal – első ízben rendeztek meg. A város történelmi nevezettességeinek, múltjának, hagyományainak ismeretéről a várostotón adtak számot az intézmények 5-6. osztályos tanulói játékos formában. Mindösszesen hét állomáson összesen 8 feladat megoldásával kellett megküzdeniük a diákoknak. A vetélkedő összesen 40 főt számlált öt csapatot alkotva.

A Helytörténetiben pászkát és a település címerállatát, a sündisznót készítettek el búzából a Petrovics házaspár segítségével. Az egyik legizgalmasabb helyszínnek minden bizonnyal a Polgármesteri Hivatal bizonyult, ahol a város jegyzője, Czifráné dr. Urgyán Ilona várta a nebulókat. A feladatsor megoldása után a hajdú vitézek ruháit öltötték magukra a diákok. Az állomások közül nem hiányozhatott a Görögkatolikus Székesegyház sem, ahol az épület alaprajzát vetették papírra a diákok.

S hogy ki nyerte meg a vetélkedőt? Az a pénteki ünnepi testületi ülésen derül ki.

HBN-MA