Helyi közélet

2014.02.05. 10:59

Páratlan célokat pártolók

Debrecen - Meglepő célokat képviselne a Földlakók- Élet- Igazság- Béke- Szabadság- Pártja.

Debrecen - Meglepő célokat képviselne a Földlakók- Élet- Igazság- Béke- Szabadság- Pártja.

Szerdán este hat óráig hatvanegy szervezet jelezte a Nemzeti Választási Bizottságnál, hogy rajthoz állna az április 6–án kezdődő „futamban”, amelynek végcélja a parlament. Ezek között van a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt, az Elégedetlenek Pártja vagy az SMS (Seres Mária Szövetségesei).

Az országgyűlési választások jelen rendjének kialakulása óta több száz párt jött létre hazánkban, némelyek meglepő problémák megoldását képviselnék az országházban. A jánoshalmi székhelyű Földlakók- Élet- Igazság- Béke- Szabadság- Pártját 1992–ben vették nyilvántartásba a bíróságon. A szervezet alapítójának célja többek között a világbéke megteremtése, a „természeti törvények alapján alkotott, igazságos társadalmi törvénykezés”. A pártstruktúra élén a „Földbolygó Kontinenseinek Elnöki Tanácsa” áll, amely alatt előbb földrajzi, majd politikai határok mentén újabb alegységek, ún. „érdekérvényesítő tanácsok” állnak – olvasható interneten. A nemes elvek ellenére a párt tagjai még egyzer sem jutottak be a parlamentbe. A Budapesten székelő Peches Üldözöttek Pártja semmit sem közöl magáról a nyilvánossággal.

Részletek a csütörtöki Naplóban.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában