Helyi közélet

2014.04.18. 09:39

Ez a majális más, mint a többi

Debrecen - Nagyerdei Stadion: feltárul a ma még kordonok mögé rejtett világ.

Debrecen - Nagyerdei Stadion: feltárul a ma még kordonok mögé rejtett világ. Koncertekkel, sztár­fellépőkkel és futballgálával egyaránt várja május 1-jei nyitónapján a közönséget a több mint húszezer férőhelyes Nagyerdei Stadion – a jegyek fele már elfogyott. Egész napos programot kínál a család minden tagjának két hét múlva csütörtökön a stadion és környéke, ahova végre mindenkinek szabad bejárása lehet, feltárul a ma még kordonok mögé rejtett világ, ami egészen biztosan a debreceni közösségi élet új tereként funkcionál majd a jövőben. Jelenleg az utolsó simításokat végzik a kivitelezők, a beruházás körülbelül három ezreléke van csupán hátra.

Ingyenesen az előtérben

Május 1-jén a régi stadion Nagyerdei körút felőli, eredetiben megtartott bejáratán léphet be a közönség arra a télen majd jégpályaként üzemelő területre, ahol már délelőtt megkezdődnek a hagyományos, majálisokon megszokott események, a gyerekek például óriás ugrálóvárakban, felfújható játékokban szórakozhatnak, de kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket, akik gólyalábas művészek produkcióit is megcsodálhatják. A teljesen ingyen látogatható programok délben a Csík zenekar koncertjével folytatódnak, de a Zenetheatrum színészei is előadásra készülnek, délután négytől pedig D. Nagy Lajos énekel, színpadon a Bikini.

Este odabent

A pazar Nagyerdei Stadionban a programok fél kilenc magasságában kezdődnek, de már két órával korábban el lehet kezdeni az épület és a lelátók felfedezését. A meghívott fellépők közül elsőként Tóth Vera énekel, mégpedig egy híres, Oscar-díjas James Bond-betétdalt, ami nem más, mint Adele Skyfall című slágere. Az este többi művésze, Keresztes Ildikó, Heincz Gábor, Király Viktor, Koroknai Árpád, Miklósa Erika, Radics Gigi, Sasvári Sándor és Tóth Gabi is feldolgozásokat ad elő, többek között Tankcsapdát is hallhatunk majd a stadionavató ünnepségen, melynek keretében az énekesek együttesen egy meglepetés dallal készülnek. A zenei háttér biztosításában az Abrakazabra zenekar és a Kodály Filharmonikusok zenészei segítenek, de káprázatos műsorral készül a Valcer Táncstúdió is. Az emlékezetesnek ígérkező esemény rangját külföldi sztárfellépő is emeli, Lou Bega legnagyobb slágereit hozza Debrecenben, amibe természetesen a Mambo No. 5 is beletartozik.

Foci nélkül? Ugyan már!

Természetesen egy új sportcsarnok avatójáról nem hiányozhat a sportmérkőzés sem, ebből mindjárt több izgalmas is lesz május 1-jén: az új Nagyerdei Stadion zöld szőnyegét a DVSC focistái bemutatkozó mérkőzésen avatják, majd a Loki All Star csapata a magyar válogatott büszkeségeivel, legkiválóbb játékosaival mérkőzik meg. HBN–SZL


Debrecen - A DVSC kézis hölgyei megnézték a futballisták új otthonát, Király Viktor szelfizett.


Debrecen - Nagy valószínűséggel egy álom fedezetsor jön létre a Nagyerdei Stadion május elsejei megnyitóján a DVSC csapatában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában