Helyreállt a rend az 1-es villamos vonalán

Negyed 9-kor helyreállt a közlekedés az 1-es villamos vonalán, ahol kedd reggel egy villamos és egy szemétszállító autó ütközött össze.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparncsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzoltóknak előbb a teherautó és a villamos vezetőjét kellett kiszabadítaniuk, majd az összetört kukásautót kellett az úttestről elvontatni. A tűzoltók 8 óra előtt néhány perccel vonultak be a helyszínről.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletén azt mondták, a balesetnek nyolc sérültje van, mindannyiukat kórházba vitték. Úgy tudni, a villamost vezető nőn kívül a kukásautóban sérült meg két férfi súlyosan, a villamos utasai közül öten könnyebben sérültek.

A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökségnek elmondta: a baleset miatt az utasokat villamospótló autóbuszokkal szállították, a menetrend negyed 9-kor állt helyre, miután a sínekről leugrott és összetört villamost is elvontatták a helyszínről.

Kedden kora reggel egy villamos és egy szemetesautó ütközött a Róbert Károly körút és a Gidófalvy Lajos utcánál. Az ütközéstől a három kocsiból álló villamos első része leugrott a sínről, a kukásautó pedig felborult.

– Független Hírügynökség –