Helyi babakötvény Tiszaújvárosban

Közüzemi, közszolgáltatsi díjak ez évi mérétkének meghatározása is szerepel Tiszaújváros Önkormányzat idei első ülésének napirendjén. A képviselőtestület péntek délelőtt 9 órától ülésezik a városházán és összesen tizenhat napiredni pontot tárgyal. Tiszaújvárosi önkormányati ülés [.doc – 24KB]

Javaslatot terjesztenek elő a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék gyűjtéséről szóló 42/2004.(XII.23.) rendelet módosítására, amelyben a lakossági és közületi hulladékszállítás esetében 7, a hulladékgyűjtő zsákoknál pedig 4 százalékos díjnövekedést irányoznak elő.

Az ivóvíz – és csatorna szolgáltatás legmagasabb hatósági díja várhatóan 5,3, ilettve 10,2 száuzalékkal emelkedik, amely összességében átlag 8 százalékos drágulást jelent. Hasonló a helyzet a települési folyékony hulladék gyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével összefüggő tevékenységről szóló 26/1996. (IX.13.) rendelet esetében is, amelynek módosításával differenciáltan emelkednek majd a szenyvízszállítási szolgáltatás tiszaújvárosi díjai.  

Felújítási rajt 

Szó lesz a testületi ülésen a lakóépületek felújítási programjáról, illetve az azzal kapcsolatos pályázati kiírásról. Előterjesztést hallgatnak meg a képviselők .a város önkormányzatának 2006. évi egészségfejlesztési intézkedési tervéről, illetve a szociális szolgáltatástervezési koncepciójának 2006. évi intézkedési tervéről. A napirenden szerepel a fiatalok életkezdési támogatása tiszaújvárosi bevezetésének lehetőségeiről szóló javaslat is.

Sz.B.