Helyi áru, helyi piacon, helybeli vásárlóknak

Helyi áru, helyi piacon, helybeli vásárlóknak
Helyi áru, helyi piacon, helybeli vásárlóknak - © Fotó: Horváth Tamás
Hajdúböszörmény – Hetente két alkalommal csak a helyi termelők kínálják portékáikat a böszörményi piacon.


A VIII. hajdúböszörményi disznótoros nap megnyitóján jelentette be a hajdúböszörményi termelői piac megnyitását Szabó Sándor, a megyei agrárkamara vezetője.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden kedden és csütörtökön délután a városi piac területén árusíthatnak a termelők és az élelmiszer előállítók. Egyelőre tizenöt, alapvető élelmiszert kínáló árussal indul a termelői piac, a jövőben azonban szélesíteni szeretnék az árusítók körét – fogalmazott Szabó Sándor.

A kamarai elnök a Napló kérdésére elmondta, hogy a helyben megtermelt és előállított élelmiszereknek kívánnak piacot adni. Erősíteni szeretnék a helyi termelők pozícióját, szélesíteni a hagyományos módon előállított élelmiszerek kínálatát, valamint segíteni a termelők és a feldolgozók egymásra találását és kapcsolatát. Ebben partner volt a város, hiszen a hajdúböszörményi vagyonkezelővel kötött egyezség szerint díjtalanul használhatják a piacot. A megyei agrárkamara biztosítja a piac működési feltételeit, valamint a jövőben saját minőségbiztosítási rendszert dolgoznak ki.

HBN