Helyén van az Edelény

A Bódvavölgyi Tömegsport Egyesület labdarúgó csapata múlt év ősszel 8. helyen zárt. Valaha több mint ezer néző látogatott ki átlagban a gyönyörű környezetben elterülő Kastély parki pályára Edelényben.

A csapat évtizedeken át a megyeinél magasabb szinten játszott. Később szűkösebb évek következtek. 2002-ben teljesen nulláról kezdték újra a legalacsonyabb osztályban. Néhány éve a megyei II. Északi csoportban viaskodnak.

A gárda edzője Szlifka Csaba ős edelényi. Már 16 évesen bemutatkozott az első csapatban. 1998-ban sorozatos sérülések miatt kényszerűen hagyta abba, de nem akart soha elszakadni sem a sportágtól, sem az edelényi focitól.  Edző lett. Előbb a klub különböző utánpótlás csapatainál, majd 2003-tól a felnőtteknél.

Vele beszélgettünk az edelényi foci őszről és az idei lehetőségekről. 

Szűkös anyagiak 

A klub nevében is benne van a tömegsport szó – mondta a tréner. – És az így is van. Nálunk mindenki a sportág szeretetéért játszik. Nincs fizetés és prémium. A Lehetőségeinkkel arányos a szereplésünk az elmúlt években. A mostani ősz kissé halványabbra sikerült, de nem adjuk fel. Több van a  csapatban és ezt tavasszal be is fogjuk bizonytani.

A tréner elmondta: néhány meccsen a nem kellő odafigyelés miatt vesztettek fájó pontokat, amivel most is az élcsoportban lehetnének. Sokkal több alázat kell a klub és a sportág iránt néhány játékosnál. Amennyiben ezen tudnak változtatni az illetők sokkal eredményesebb lesz a tavaszi szereplés, mint az őszi volt. 

A tárgyi feltételek adottak 

A klubnál a tárgyi feltételek adva annak. Az önkormányzat fizeti a pálya és az öltöző komplexum fenntartását és a működési költségeket. A legendásan jó edelényi utánpótlás sosem szűnt meg. Még a legalacsonyabb osztályban is megmaradtak ezen csapatok. A gyerekekkel Sándor Zsolt, Szlifka Béla, Rákos Attila és Szlifka Csaba foglalkozik.

Az öltözőnk minden igényt kielégít és van edzőpályánk is, amelyet sok csapat írigyel tőlünk – folytatta a tréner. – A jelenlegi keret zöme 19-20 éves fiatalokból áll. Még 1-2 év kell ahhoz, hogy megfelelő rutint szerezzenek. Ennyi idő után lehet reálisan szó a magasabb osztályba jutásról. Persze ehhez kellene néhány szponzor, aki  segít bennünket. Ilyet azonban  nem könnyű  manapság a csapat mellé állítani, de nem adjuk fel ezt a lehetőséget sem.

MELÁ