Helyben van a sokszínűség

Mindenkinek ízlett a fánk
Mindenkinek ízlett a fánk - © Fotó: Berényi Viktória
Hajdúszoboszló – A kisgyerekektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálta a hozzá közel álló programot.

Vidám farsangi forgatagban vehettek részt a szoboszlóiak a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programsorozat keretén a hajdúszoboszlói Kulturális Központban a hétvégén. A rendezvény a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére kívánta felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy milyen újszerű események épülnek a helyben meglévő kulturális értékekre.

A közösségépítés jegyében a kisgyerekektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálta a hozzá közel álló programot a kétnapos rendezvényen. Szombaton az intézményben működő amatőr művészeti csoportok bemutatóját a nyugdíjas klubok fánksütő versenye követte. A legfinomabb rózsafánkot Czeglédi Jánosné sütötte.

A vasárnap a családoké volt a főszerep interaktív gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, és családi jelmezversennyel. A zsűri döntése alapján a jelmezverseny győztese egyéni kategóriában Elek Míra pávajelmeze lett, csoportos kategóriában a tini nindzsák nyertek, Császi Noel, Károlyi Péter, Károlyi Ádám.

HBN–Berényi Viktória