Járvány

2020.03.27. 17:04

Hamis tartalmú levél terjed az interneten Kásler Miklós aláírásával

Azt a látszatot kívánja kelteni, mintha a miniszter utasítására el kellene titkolni a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak számát.

Minden valóságot nélkülöző, hazug levelet terjeszt az interneten egy ismeretlen, aki meghamisította Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter aláírását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken délután.

A „halottvizsgálatokat végző orvosoknak” címzett hamis levél írója a minisztérium szerint azt a látszatot kívánja kelteni, mintha a miniszter utasítására el kellene titkolni a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak számát.

„A kormány és az egészségügyért felelős miniszter a fertőzés megjelenésének első pillanatától kezdve elkötelezett volt abban, hogy mindig gyors és valósághű tájékoztatást nyújtson a lakosságnak” – hangsúlyozza a közlemény, emlékeztetve arra, hogy ezt a célt szolgálja többek között a kormány hivatalos tájékoztató oldala, a koronavirus.gov.hu és az Operatív Törzs naponkénti sajtótájékoztatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában