ügyeleti hírek

2020.01.13. 12:33

Társasházban csaptak fel a lángok a hétvégén

Pénteken sérültet kellett kiszabadítani egy roncsból, szombaton lakástűzhöz vonultak az egységek.

Fotó: Kiss Annamarie

Péntek délután két autó ütközött össze Debrecen külterületén a 47-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket majd áramtalanították azokat. Egy sérültet a tűzoltóknak feszítő-vágó berendezéssel kellett kimenteni az összeroncsolódott járműből.

Szombat kora reggel riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenbe, a Füredi utcába. Egy négyemeletes társasház második szintjén egy lakásában tűz keletkezett. A füstöt egy szabadnapos tűzoltó észlelte, aki a kigyulladt lakás fölött lakik. A tűzoltó értesítette bajtársait, és a társasház lakóinak egy részével elhagyták az épületet. A lépcsőház füsttel telítődött. A hivatásos tűzoltók az oltás mellett tizenkét embert menekítettek ki védőkámzsa segítségével.

Összesen huszonhárom embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát, ők először a kiérkező gépjárműfecskendőkben melegedtek, majd egy melegedő buszban várták meg, amíg a beavatkozás befejeződött. A tűz okát a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja – foglalta össze a hétvégén történt eseményeket a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában