Hegyi Dóráék számára az Európa Játékok volt az olimpia

Az aranyérmes gyakorlat a magyar csapattól
Az aranyérmes gyakorlat a magyar csapattól - © Fotó: MOB
Baku, Debrecen – Sporttörténelmi siker: az aerobikosok első aranyérmüket szerezték az Európai Játékokon.

Fantasztikus sikert ért el a magyar aerobik csoport a bakui Európai Játékokon: a Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű csapat a harmadik helyen jutott a döntőbe, ahol egy szinte hibátlanul bemutatott gyakorlat után aranyérmet szerzett. Debreceni szempontból kiemelendő, a kvintettből Hegyi Dóra, Szőllősi Panna és Farkas Balázs a Flex-HD sportolója. Az aranyérmes gárda flexes különítményét kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

Külön hely a medálnak

A magyar csapat sztárja, Hegyi Dóra kettős érzéssel zárta az Európai Játékokat. – Úgy utaztunk ki Bakuba, hogy a Bali Dániellel alkotott vegyes párosunktól vártunk jobb eredményt, aztán abban a kategóriában szinte semmi sem sikerült, végül negyedik helyen zártunk. Emiatt csalódott vagyok, viszont a csapatban elért első hely óriási bravúr! Talán túl szép lett volna, ha mind a két számban sikert érünk el – nyilatkozta a korábbi Világkupa-győztes, aki elmondta, a nem túl sikeres páros szereplés után nem volt egyszerű felállniuk a padlóról, de szerencsére sikerült. – Hihetetlen eredményt értünk el, mivel előzetesen a harmadik hely tűnt reálisnak. Nagyon boldog vagyok, külön helye van a szívemben ennek a gyönyörű medálnak.

Szinte felfoghatatlan

A csapat üdvöskéjeként Szőllősi Panna pályafutása első felnőtt nemzetközi versenyén állt pódiumra Bakuban.


Baku, 2015. június 21. Lendvay Dóra, Bali Dániel, Hegyi Dóra, Farkas Balázs és Szöllõsi Panna (j) az aranyérmes magyar aerobikcsapat tagjai a bakui I. Európa Játékokon 2015. június 21-én. |  MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter Baku, 2015. június 21.
Lendvay Dóra, Bali Dániel, Hegyi Dóra, Farkas Balázs és Szöllõsi Panna (j) az aranyérmes magyar aerobikcsapat tagjai a bakui I. Európa Játékokon 2015. június 21-én. |
MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter ©

– Elsőre félelmetesnek tűnt az egész, hatalmas volt a csarnok, nagyon sok volt a sportoló. Ez az érzés fokozatosan elmúlt, s a gyakorlat bemutatása közben már nagyon jól éreztem magam – kezdte a beszélgetést a 18 esztendős aerobikos. – Számszerűsítve nem volt megszabva az elvárás, de nagyon bíztunk az éremben. Rengeteget edzettünk és sokat segített a sportpszichológus is, aki a versenyen foglalkozott velünk. Bár pár nap már eltelt, még mindig felfoghatatlan, hogy aranyérmet nyertünk, úgy érzem, ennek feldolgozása egy hosszabb folyamat lesz. Az aerobikban ennél magasabban jegyzett verseny nincs, számunkra ez volt az olimpia, így nem véletlen, hogy az aranyérem egy kiemelt helyen van a vitrinemben.

A sok munka jutalma

Farkas Balázs sem tudta még feldolgozni, hogy egy páratlan siker részese lett. – Igazából meg sem fordult a fejünkben, hogy első lehetünk. A bronzéremben bíztunk, az ezüstben reménykedtünk, nem gondoltuk, hogy a románokat megelőzhetjük – fogalmazott az aerobikos, aki kiemelte, a siker receptje az volt, hogy nagyon sokat tréningeztek, s amikor nem volt gyakorlás, akkor az edzésvideókat elemezték. – A gyakorlattal keltünk és feküdtünk, sokat tettünk a sikerért, s most, hogy megvan, képtelenség feldolgozni. Még a mai napig is záporoznak a gratuláló SMS-ek, címlapokon, hírportálokon szereplünk, s ez fantasztikus élmény!

– Boros Norbert –


Európa Játékok – Aranyérmes az aerobikcsapat
Budapest/Baku, 2015. június 21., vasárnap (MTI) – Aranyérmet nyert a magyar aerobikcsapat vasárnap a Bakuban zajló Európa Játékokon.