Házkutatást akartak tartani, de transzformátor tolvajokba botlottak

Transzformátor tolvajokra bukkantak a szentesi rendőrök egy ház padlásán, pedig eredetileg egy másik ügy miatt tartottak házkutatást csütörtökre virradó éjszaka.

A megszeppent, bújkáló fiatalembereket őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteki közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A két 22 éves fiatalember elhatározta, úgy szereznek pénzt, hogy bemásznak egyik közös ismerősükhöz, és ellopják az ott lévő hegesztőtranszformátort. Csütörtökre virradó éjszaka kerékpárral mentek a helyszínre, átmásztak a kerítésen, majd a 60 kilogrammos tárgyat elvonszolták egyik ismerősükhöz, aki ekkor nem volt otthon. A tervük az volt, hogy ott szétszerelik a transzformátort, réztekercseit pedig eladják. “Munka” közben azonban megzavarták őket: arra lettek figyelmesek, hogy rendőrök állnak meg a ház előtt. Ekkor bújtak el a padláson. A rendőrök eredetileg egy másik ügy miatt mentek ki a címre, ahol házkutatást akartak tartani. Hamar világossá vált azonban, hogy egy másik bűncselekménybe botlottak, ezért keresni kezdték a tolvajokat, akiket megszeppenve találtak a padláson.

A rendőrök mindkét fiatalembert őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

– Független Hírügynökség –