Házkutatás a főpolgármesteri hivatalban

A Független Hírügynökség információi szerint a házkutatás a BKV-ügyekben szerdán történt újabb gyanúsításokkal van összefüggésben, az átkutatott irodában dolgozott Mesterházy Ernő, akit felbújtóként elkövezett hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg.

A főpolgármesteri hivatal szerdán délután közleményében arról tájékoztatott, hogy a rövid házkutatás alatt a hivatal munkatársai minden segítséget megadtak a rendőröknek. A főváros vezetése a sajtóból értesült arról, hogy újabb személyeket gyanúsított meg a rendőrség a BKV-ügyekkel összefüggésben.

A gyanúsítottak személyéről nem kapott tájékoztatást a főpolgármesteri hivatal, amely bízik az eredményes nyomozásban és továbbra is mindenben segíti a hatóságokat – olvasható a közleményükben.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, szerdán hat emberrel közölt újabb gyanúsítást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a BKV-val kapcsolatos büntetőeljárás kapcsán. A gyanúsítottak között szerepel Tóthfalusi György egykori BKV-s igazgatósági elnök, Mesterházy Ernő és egy kommunikációs betéti társaság vezetője, Mátay László, illetve a BKV ügyekben már korábban gyanúsítottá vált Regőczi Miklós, Zelenák Tibor és Horváth Éva.