megszavazták

2019.10.25. 21:04

Mikaela Shiffrin lett az év alpesi síelője

Az összetettben háromszoros világkupagyőztes Mikaela Shiffrint választották meg az újságírók 2019 legjobb alpesi síelőjének.

Mikaela Shiffrin of US poses with the 2019 Skieur D'Or trophy during the Forum Alpinum event prior to the FIS Ski Alpine Worldcup opening in Soelden, Austria on October 25, 2019. (Photo by Johann GRODER / various sources / AFP) / Austria OUT

Forrás: EXPA / APA / AFP

Fotó: Johann GRODER

A sportági szakírók nemzetközi szövetsége által megejtett voksoláson a 24 éves amerikai kiválóság a tavalyi első osztrák Marcel Hirschert megelőzve végzett az élen.

Shiffrin, aki 2017-ben is kiérdemelte az elismerést, a legutóbbi idényben 17 világkupaversenyt nyert meg, amellett a februári svédországi világbajnokságon aranyérmes volt műlesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban, óriás-műlesiklásban pedig bronzérmet akasztottak a nyakába.

A szavazás végeredményét közvetlenül az alpesi sízők új vk-sorozatának szombati rajtja előtt hirdették ki. A szezon a női óriás-műlesiklással kezdődik Ausztriában.

Forrás: MTI

Borítókép: Mikaela Shiffrin a trófeájával 2019 október 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!