Hazamehettek a debreceni kollégiumi tűz miatt kórházba vitt diákok

Debrecen – Valamennyi, füstmérgezés gyanúja miatt beszállított diák elhagyhatta a kórházat kedden Debrecenben – közölték az MTI-vel a kórházak sajtóirodái.

A korábbi híradások szerint kigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégiumban hétfő éjjel, pár perccel éjfél előtt, az épületből 495 diákot menekítettek ki a tűzoltók.

A tüzet percek alatt eloltották, és átszellőztették az épületet, 33 diákot a mentők kórházba vittek.

A Debreceni Egyetem (DE) klinikájának sürgősségi osztályára 15 diákot vittek enyhe füstmérgezés gyanúja miatt a mentők. Az egyetemi sajtóiroda kedd esti tájékoztatása szerint 13 fiatalt a vizsgálatok után azonnal hazaengedtek, kettőt megfigyelésre ott tartottak, de később ők is elhagyhatták a kórházat – közölte az egyetemi sajtóiroda.

Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Kórház szóvivője az MTI érdeklődésére kedd este elmondta: hozzájuk 18 diáklányt vittek a mentők a hajnali órákban. Egy diákot az édesanyja még az orvosi vizsgálat előtt hazavitt. Hárman kaptak enyhébb füstmérgezés miatt oxigénkezelést, a többieket csak megfigyelték, a közérzetük jó volt. Azóta már valamennyien elhagyták a Kenézy Kórházat – közölte.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából