Hazai pályán verte a Csenger a DEAC-ot

Hazai pályán verte a Csenger a DEAC-ot
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Nagy előnyt kapott a vendégcsapat, ami után 5 gólos hátrányból kapaszkodtak a debreceniek – a huszáros hajrá végül a parázs meccsre volt elég, a pontmentésre nem. Húsz veretlen meccs után kapott ki a DEAC hétfő este a Csengertől, ezzel lépéselőnybe kerültek a zöldek, ám lesz még mód a javításra.

A hétfői mérkőzés tétje az volt, hogy aki nyer, egy kicsit ellép a mezőnytől. A fizikális adottságokra építő, az egy-egy elleni párharcokat sokszor megnyerő Csenger lett ez a csapat, ám a DEAC 1-6-ról történő felállása dicséretet érdemel. Más kérdés, hogy önmagát hozta nagyon nehéz helyzetbe a debreceni alakulat.

Lendületesen kezdtek az együttesek, ám a több ígéretes hosszú indítást elpuskázó DEAC helyett először a látogatók együttese talált be. Ráadásul rögtön kétszer (egy percen belül, 0-2).

A pofontól kicsit megrendült hazaiak igyekeztek nem teljesen beleszédülni a rossz rajtba, ám a néhány alkalommal kimondottan rossz döntéseket hozó DEAC-osok hibáit könyörtelenül használta ki a Csenger.

A meccs ezen szakaszában egyértelműen a vendégeknél volt az energia és a jó ritmus. Ráadásul Kasuba Mátét ki is állította a bíró egy utolsó mezőnyjátékosként elkövetett szabálytalansága után. A 10. percben beszedett – kicsit talán könnyen megítélt – piros lap után már csak a partvonal mellől szemlélhette csapatkapitányunk a társak küszködését, illetve azt, hogy a Csenger él a lehetőséggel, és tovább növeli előnyét (0-3).

A hazaiak azonban nem adták fel, és Bagi Tamás révén közelebb kerültek a riválishoz (1-3), ráadásul több lehetőségük is volt a további zárkózáshoz, de egyikkel sem sikerült élni. Ekkor a vendégeknél is kiállítottak egy játékost.

deac11

Fotó: Koppányi Szabolcs

A szünet előtt aztán tovább még egyet vágott a Csenger: ezzel a negyedik játékosuk iratkozott fel a góllövők közé (1-4).

A félidőben Elek Gergő edző szedte ráncba a srácokat, és a második húsz percre egészen jó állapotban futottak ki a debreceniek. Ám a gólt ismét a vendégek szerezték: kétszer is mattolt a Csenger (1-6).

A Bagi Tamás vezette DEAC azonban ekkor sem feküdt le ellenfelének, és megpróbált mindent. A fiatal Papp Zsolt két találata felcsillantotta az esélyt egy szoros végkifejletre (3-6). Igaz, kellett ehhez két újabb csengeri kiállítás is, amely közül főleg a második miatt tüntettek a bírók ellen a vendégdrukkerek (akik végig remekül buzdították övéiket).

A DEAC egyre inkább beszorította a Csengert, és a vészkapusos játékot is bevetette – ekkor már nem volt vesztenivaló. Bagi második találata után egészen közel kerültek a hazaiak a Csengerhez (4-6), ám a még nagyobb bravúr nem sikerült: ismét totális ziccerben hibázni azonban sajnos igen.

Mindent egybevéve a DEAC messze nem a legjobb meccsét futotta ezen a napon, ám ezzel együtt is jó mérkőzést tudott játszani a Csengerrel. A vendégek azonban teljes mértékben megérdemelték a győzelmet.

A DEAC legközelebb április 7-én lép pályára, ekkor Gödöllőre utaznak a debreceniek.

– Koppányi Szabolcs –


Tények

Férfi futsal NB II, Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 5. kör

  • DEAC – Csenger Futsal 4-6 (1-4)

Elek Gergő edző: – Nem játszottunk jól. Az első félidőben sokkal kevesebb helyzetet alakítottunk ki, mint kellett volna, hátul pedig hibát hibára halmoztunk. A második félidőben már megfelelő számú helyzetünk volt, de ahogy az lenni szokott Fortuna sem minket segített. Ennyire sok meccsen keresztül nagyon nehéz veretlennek maradni, minket most ért utol a sors. Megyünk tovább!