Hazai pályán nagyon megy a DEKE II-nek

Hazai pályán nagyon megy a DEKE II-nek
Az NB I B csoportos férfi kosárlabda bajnokság rájátszásában második itthoni meccsét is nagy különbséggel nyerte meg a debreceni együttes. A vendégeknél és a hazaiaknál is volt minőségi hiányzó (itt Kaluha Csaba).

A mérkőzés elejétől kezdve irányította a játékot a DEKE II. Hamar kiderült, hogy kemény, jó védekezése ellen nehezen fog kibontakozni a Fehérvár KC, amit az első félidőben dobott, mindössze 36 pontja is alátámasztott. Ráthonyi Tamás alakulata fokozatosan tett egyre több pontot a két gárda közé, holott ezúttal sem kápráztatta el a közönséget távoli dobásaival. Ahogy az már lenni szokott, inkább közelről, kijátszott figurák vagy egyéni betörések, illetve indítások révén volt eredményes a vendéglátó.

A Fehérvárnak időnként labda-felhozatali gondjai is akadtak a mérkőzés közepe táján, ami leginkább a debreceniek szigorú, messzire kitolt védekezésének, olykor letámadásának köszönhető. A palánk alatt pedig egyértelműen hazai uralom volt: a DEKE II 49 lepattanót gyűjtött a bajnokin, ami kimagasló adat (az FKC 33-ig jutott).

A derbi második fele annyiban hozott változást, hogy amikor (26. perc) kialakult a hazaiak 30 pontos vezetése (63-33), onnantól kezdve mintha kicsit visszavett volna a gárda. Pontosabban sokat cserélt edzője, bevetette addig nem játszatott kosarasait is, a vendégek pedig továbbra is lelkesen küzdöttek, ezért nem kaptak nagyobb zakót. A DEKE II csapatában az egész héten betegeskedő Kovács Imre nagyot alkotott, akárcsak a szintén több tréninget is tanulmányai miatt kihagyó Ambrusz Ákos. Mindketten dupla-duplát értek el, vagyis kétszámjegyű volt a dobott pontjaik és a lepattanóik száma is. Mellettük a szokásosan jól teljesítő Vas Viktor jeleskedett leginkább, ám Ráthonyi-edző még továbbiakkal is elégedett volt összességében.

A csapat az alsóházi rájátszás nyolccsapatos mezőnyének 1-2. helyén áll, vagyis kiesési gondja szinte bizonyosan nem lesz.

NB I B bajnokság, rájátszás a 17-24. helyért, 3. forduló

2010. április 24. Debrecen, Oláh Gábor utca, 100 néző
Vezette: Gergely, Sallai

DEKE II – Fehérvár KC
87-58 (20-10, 24-16, 26-17, 17-15)

DEKE II: Kóthay 4, Balogh A. 11, AMBRUSZ 15/3, KOVÁCS I. 23/9, VAS V. 16. Cserék: Kádár T., Garamvölgyi, Varga Á. 5, Konrád, Lajsz 6, Stekler 2, Pék 5/3. Edző: Ráthonyi Tamás, Kovács Balázs.

Fehérvár KC: Tapai, Czepanecz 4, Iszak 12/6, SOMOGYFOKI 22/3, Vincz 5/3. Cserék: Kiss J., Nagy D., Kövér B. 9/3, Király Z. 6. Edző: Góbi Henrik.

Kipontozódott Vas Viktor, ill. kizárták a meccsből: Vincz Antal.

Ráthonyi Tamás: Örülök, hogy a csapat végre visszatért az év elején elkezdett védekezés megvalósításához. A nagyarányú, biztos győzelmünk ennek volt köszönhető, pedig ellenfelünk nem volt egy gyenge csapat. A játékosok hozzáállását, a ritmusos támadójátékunkat, valamint azt tartom nagyra, hogy sokszor hibára tudtuk kényszeríteni a Fehérvárt. Mindenféleképpen dicséret illeti a játékosokat. Külön is kiemelném: Vas, Ambrusz, Balogh, Kovács és Pék játékát.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek