haon-sportoldal

2008.05.15. 10:53

Közösségösszetartó futógála

<p>Idén immár ötödik alkalommal rendezik meg május 25-én a Margitszigeten a Fuss a fényben Deloitte Futógálát.</p>

A már hagyománnyá vált Fuss a fényben Deloitte Futógála 2004-ben indult hódító útjára. Az idei évben a Helios Mozgásakadémia Egyesület, a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, valamint a Multeam Rendezvényügynökség Kft. szervezésében rendezik meg az eseményt. A civil kezdeményezés kiemelt célja a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint annak tudatosítása, hogy egészségesek és hátrányos helyzetűek együtt is sportolhatnak. Az egyedülálló sportesemény már hagyományteremtő Magyarországon. A közös futás nemcsak az összefogás, az együttes fellépés nagyszerűségének átélésére ad lehetőséget, hanem az épek és fogyatékkal élők világának kölcsönös megismerésére is. A szervezők tapasztalata, hogy a közös mozgás és a futás, a sportolás játékosságának átélése mindenki számára élményt jelent, és erősíti a közösség összetartozását.

Az országos szintű sportrekreációs program versenyszámai: 5,2 km-es táv, vegyes csapatú 4x400 m-es váltófutás. A 2008. évi futás programját Debrecenben hirdetik meg a szervezők, a DIA helyi hálózata és a Futógála szervezőbizottsága, amelyre vakokat és egyéb fogyatékkal élőket, valamint a látók részéről is várják a sportbarátokat. Az országos program nyitásának tekinthető első rendezvényre május 18-án a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola és KollégiumGyengénlátók

Általános Iskolájába várják a futni vágyókat.

 

A tervezett program
14.00-14.30 óra: rövid beszélgetés, tájékoztatás, ismerkedés. 14.30-15.15 óra: játékos mozgásóra. 15.15-16.30 óra: szabadtéri bemelegítés, futás, nyújtás. 16.30-17.15 óra: megbeszélés, értékelés, beszélgetés, felkészítés a futógálára. 17.15-17.30 óra: közös zárás mozgással. Megjelenés: tornacipőben, futó ruhában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!